Veitsien oikeaoppinen pesu ja säilytys – lue tämä!

Jos veitsiä säilytetään laatikossa, useimmat niistä tylsyvät nopeasti, sillä leikkuuterä vahingoittuu liikkeestä ja kosketuksesta muiden tavaroiden kanssa. Säilytä keittiöveitsesi esimerkiksi puisessa veitsitukissa tai magneetilla varustetussa seinätelineessä, jotta ne säilyvät terävinä.

Puhdistus

Veitset voi pestä pesukoneessa, mutta niiden pesemistä käsin suositellaan. Pestessäsi veitsiä käsin, ne tulee huuhdella käytön jälkeen ja kuivata heti pesun jälkeen. On tärkeää, että et jätä veitsiä likoamaan. Samoin on tärkeää, että et anna ruoantähteiden kuivua veitsen pinnalle - ajan mittaan ruokien hapot ja suolat vahingoittavat veistä.

Tiskikonepesusta : Varo ruostetta

Jos peset kuitenkin veitsen tiskikoneessa, varmista, että se ei joudu kosketuksiin muiden keittiövälineiden, astioiden tai aterimien kanssa, sillä tämä vahingoittaa terää. Huomioi, että joissakin konetiskiaineissa on suoloja, jotka hankaavat teriä.

Tiskikoneissa voi olla pieniä määriä ruostetta, joka on peräisin koneen sisältä tai muista pestävistä astioista ja saattaa levitä pesuohjelman aikana. Se on voinut jäädä koneeseen myös edelliseltä pesukerralta. On myös suositeltavaa kuivata veitset kuivalla liinalla pesuohjelman loputtua. Jos veitsiin ilmestyy ruosteläikkiä, ne voi poistaa teräksenpuhdistusaineen avulla.

Älä leikkaa pöytää vasten

Veitsi pysyy terävänä pidempään, jos leikkaat aina jonkin pehmeän alustan, kuten puisen tai muovisen leikkuulaudan, päällä. Älä käytä veistä koskaan suoraan keittiön kovien pintojen päällä, sillä se tylsyttää terän.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja