Veikkausliiga-seuran brassivahvistus pölhöili itselleen kaksi pikakorttia – joukkueella kasassa karmiva määrä ulosajoja

Sanotaan, että viisas oppii toisten virheistä, normaali omistaan ja tyhmä ei niistäkään. IFK Mariehamn joutui miesten jalkapalloliigassa jo kauden viidennen kerran ulosajon takia vajaalle ja hävisi sunnuntaina Ahvenanmaalla vierailleelle AC Oululle 1–2 (1–1).

Kauden viidennen vierasvoittonsa ottaneet oululaiset junttasivat kotijoukkuetta entistä tiukemmin jumbopaikalle Rasmus Karjalaisen ja Luquinhasin maaleilla.

– Yksi puoli-ilmainen maali on usein annettu aluksi. Pitäisi oppia olemaan hereillä, vaikka olemmekin nousseet usein voittoon. Toivottavasti pysymme mestaruustaistossa kauden loppuun asti, kuvaili AC Oulun KäPa-kasvatti Noah Pallas, 22.

Vain erotuomari Petri Viljasen lepsuus olla heittämättä päätösminuuteilla myös Jean-Christophe Coubronnea suihkuun esti IFK:n kuudennen punaisen kortin. Toiseksi eniten ulosajoja keränneillä joukkueilla on ollut niitä kaksi.

Varoituksia IFK:lle kertyi kuusi. Joukkueen ahdisti vajaalle , joka otti avausjakson lopulla parin minuutin sisään keltaisen kortin suunsoitosta ja perään roisista taklauksesta. Pelin jälkeen kotijoukkueen ulkomaalaispelaajat kävivät tuomarin edessä solvaamassa tätä silmää osoitellen.

– Liian monta punaista korttia olemme saaneet ja kärsineet niistä. Tiesimme kyllä, mitä olisi pitänyt tehdä toisella puoliajalla (vajaalla), totesi Karjalaisen upottamassa rankkaritilanteessa pallosta ohi lyönyt ja pilkun aiheuttanut IFK-vahti Elmo Henriksson, 20.