Palloliitto jyrähti Stadin derbyn järjestyshäiriöistä – HJK:lle ja HIFK:lle sakot, sen lisäksi molemmille harvinainen sanktio

5:48
Video: Stadin derby ratkesi HJK:lle – rähinöinti puheenaiheena

Palloliiton kurinpitovaliokunta on käsitellyt 5.9.2022 pelatun Veikkausliigan ottelun HJK–HIFK tapahtumia. Kurinpitovaliokunta määräsi HJK:lle ja HIFK:lle sakkoja, minkä lisäksi molempien seurojen kannattajakatsomot pidetään suljettuina määrätyissä otteluissa.

Ottelun delegaattien laatiman raportin mukaan HJK:n kannattajat toivat ottelutapahtumaan ”merkittävän määrän” pyroteknisiä tuotteita. HJK:n kannattajat käyttivät kyseisiä tuotteita ”ainakin kahtenatoista eri kertana” ottelutapahtuman aikana. HJK:n kannattajat myös heittivät yhden pyrotuotteen kentälle.

Sen lisäksi HJK:n kannattajat syyllistyivät erinäköisiin järjestyshäiriöihin. Ottelu jouduttiin kertaalleen keskeyttämään HJK:n kannattajien rynnättyä kentälle.

HJK ei vastineessaan kiistänyt raportissa esitettyjä seikkoja.

Raportissa todetaan myös, että HIFK:n kannattajat toivat ja käyttivät pyroteknisiä tuotteita ottelutapahtuman aikana. Sen lisäksi HIFK:n kannattajat sytyttivät varastamansa HJK:n kannatuslakanan palamaan. Tämä taas johti siihen, että HJK:n kannattajat poistuivat laajamittaisesti kentälle.

HIFK ei kiistänyt delegaattien raportissa esitettyjä seikkoja.

Kurinpitovaliokunta määräsi HJK:lle 3 000 euron ja HIFK:lle 2 000 euron sakot. Sen lisäksi kurinpitovaliokunta teki harvinaisen ratkaisun, kun se päätti sulkea molempien seurojen kannattajakatsomot määrätyissä otteluissa (HJK – FC Inter 2.10.2022. ja HIFK – IFK Mariehamn 8.10.2022).

Kurinpitovaliokunta ilmoitti myös, että mikäli HJK:n ja HIFK:n kannattajat rikkovat jatkossa turvallisuusmääräyksiä, joutuu valiokunta harkitsemaan vielä ankarampia rangaistusseuraamuksia. Tämä voisi tarkoittaa sitä, että seurojen kotiottelut pelattaisiin tyhjille katsomoille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja