Mainos

Väyrynen: EU:n ulko- ja turvallisuuspolitiikka kuuluu presidentille

Keskustan presidenttiehdokas Paavo Väyrynen tyrmää kahden valtiosääntöoppineen kritiikin hänen perustuslakitulkinnoistaan.

EU:n ulko- ja turvallisuuspolitiikka kuuluu Väyrysen mukaan presidentille.

MTV3:n Torstaikabinetissa vierailleen Väyrysen mukaan perustuslaissa määritelty päätöksentekomenettely toimii Suomen harjoittamassa ulkopolitiikassa EU:n kanssa.

- Tasavallan presidentti johtaa ulkopolitiikkaa yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa, näin sanotaan perustuslaissa. Käytännössähän toimitaan niin, että kun Euroopan unionissa ministerineuvostossa tai Eurooppaneuvostossa on esillä presidentin toimivaltaan kuuluvia asioita, niin ne valmistavasti käsitellään tasavallan presidentin johdolla hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisessa valiokunnassa.

Valtiosääntöoikeuden professori Tuomas Ojanen ja Oikeustieteen professori Kaarlo Tuori ovat sitä mieltä, että EU:n ulko- ja turvallisuuspolitiikka ei kuulu presidentille.

Asiantuntijoiden mukaan EU:n päätöksen teko kuuluu kokonaan valtioneuvostolle ja siitä on kirjaus perustuslaissa ja tulkintalinja.

- Nämä pari valtiosääntöasiantuntijaa ovat tässä asiassa erehtyneet ja toivon, että tästä syntyy vähän laajempi keskustelu, Väyrynen toteaa.

(MTV3)

Katso keskustan presidenttiehdokkaan Paavo Väyrysen haastattelu Torstaikabinetissa: (Huomenta Suomi 10.11.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.