Mainos

Vatsatauti nujersi Tuija Pehkosen – pyrki huipulle viimeiseen asti

Tuija Pehkonen sairastui vatsatautiin, joka imi hänen voimansa ja katkaisi radiotähden matkan Huippujengi-ohjelman retkikunnassa.

Huippujengi-ohjelmassa seitsemän muun tunnetun suomalaisen kanssa Tocllaraju-vuoren huippua tavoittelemaan lähtenyt radiojuontaja Tuija Pehkonen sairastui matkansa viimeisinä päivinä ärhäkkään vatsatautiin.

Taudista ja oksentelusta huolimatta Pehkonen selvisi viimeisestä haasteesta, joka oli Ishinca-vuoren valloittaminen.

Ishinca on 500 metriä pääkohde Tocllarajua matalampi.

– Sen Ishinca-reissun jälkeen mietin, että minulla oli kaikkeni antanut olo. Muistan monesti miettineeni, että tämähän ei ollut vielä se raskain juttu, vaan tämä ikään kuin pahenee vielä. En tiennyt, että mistä minä vielä vedän energiaa. Minulla oli sellainen olo, että kaikki varastot on jo käyty läpi.

Urheasti Ishincalle noussut Pehkonen pääsi perusleiriin lepäämään, mutta vatsatauti ei hellittänyt. Kun olisi pitänyt olla parhaimmillaan, hän olikin ollut neljä päivää vatsataudissa, energiat olivat vähissä ja hän oli fyysisesti aivan poikki.

Radiojuontaja taisteli tiensä kuitenkin Tocllarajun vuoren juurelle.

– Minun stoppini tuli hyvin pian, kun lähdettiin matkaan. Kun tuli eka breikki, niin retkikunnan johtaja (Mikko) Vermas sanoi suoraan, että nyt takaisin alas. Siinä hetkessä tietysti mietin, että miksi et varoittanut, että nyt pitää lisätä tahtia tai muuten tästä ei tule mitään.

Pehkonen toteaa, ettei kokenut oloaan pettyneeksi pudotuksen jälkeen.

– Minulla ei ollut yhtään pettynyt olo. Ajattelin vain, että tämä on tässä, että tämä oli todella siisti reissu. Siinä vaiheessa palasin takaisin perusleiriin. Vielä meni pari päivää, että tervehdyin kunnolla. Mielestäni aloitin seuraavana päivänä antibioottikuurin ja sillä se kyllä meni ohi, hän kertaa tapahtumia.

– Muuten vointini oli hyvä kyllä. Kun tuli kotiin ja kävi tekemässä ensimmäisen lenkin, niin se meni ihan siivillä, Pehkonen iloitsi paluun jälkeen. 

Huippujengi MTV3-kanavalla sunnuntaisin kello 20.00!

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.