Mainos

Vuoristotauti pakotti Janne Niinimaan lepoon – voimat täysin poissa

Huippujengi on ohjelma, jossa kahdeksan julkisuudesta tunnettua henkilöä tavoittelee Etelä-Amerikassa sijaitsevan vuoren huippua. Matka on täynnä onnistumisia, mutta myös haasteita.

Huippujengi-ohjelmassa mukana oleva entinen jääkiekkoilija Janne Niinimaa tottui Perun Huarazin korkeaan ilmanalaan hyvin nopeasti, mutta kun porukka siirtyi perusleiriin, mies alkoi oireilla.

– Minun oli jo alussa vaikea pitää maltti liikkumisessa. Ongelmat tulivatkin sitten ylemmissä korkeuksissa, Niinimaa kertoo.

Perusleirissä elo sujui pari päivää moitteettomasti ja hyvällä energialla. Erään kovan treenipäivän jälkeen Niinimaalta loppuivat kuitenkin kaikki voimat.

– Kun saavuimme takaisin leiriin ja adrenaliini laski, niin alkoi tulla ongelmia. En jaksanut nostaa edes kättä. Energiat meni ihan nollaan, Niinimaa kertaa.

Seuraavana päivänä hänen rintaansa ahdisti ja pää oli kipeä. Voimat olivat vähintään yhtä poissa kuin edellisenä päivänä.

Happisaturaatiot kertoivat, että kyse oli vuoristotaudin oireista.

– Sitten pistettiin lääkitys päälle ja tilannetta seurattiin. Olo parani hiljalleen, Niinimaa kertoo.

Juuri kun Niinimaa luuli olonsa parantuneen ja matkan jatkuvan, hän sai kuulla, ettei hän ole enää lähdössä mukaan seuraavaan nousuun.

– Siitä tuli riitaa. Halusin lähteä ja protestoin heitä vastaan. Riski olisi kuulemma ollut kuitenkin liian kova, lepoon määrätty Niinimaa kertoo.

Huippujengin kaikki jaksot Katsomossa –  vielä ehdit mukaan seikkailuun!

Huippujengi MTV3-kanavalla sunnuntaisin klo 20.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.