Vastoinkäymiset riivaavat uutta pikaratikkaa – henkilöauto vaurioitui ajokelvottomaksi törmäyksessä Pitäjänmäessä

Miltä näyttää uusi Raide-Jokeri? – MTV Uutiset paikalla 8:20
MTV Uutiset kävi tutustumassa pikaratikkaan. Katso videolta, miltä uudet kulkuneuvot näyttävät sekä kuinka kovaa niillä pääsee.

Helsingin Pitäjänmäessä yksi ihminen on loukkaantunut lievästi pikaraitiovaunun ja henkilöauton törmäyksessä, Helsingin pelastuslaitokselta kerrotaan.

Auton kuljettaja loukkaantui yhteentörmäyksessä lievästi. Koeajossa olleessa pikaraitiovaunussa ei ollut matkustajia.

Pelastuslaitoksen mukaan auto tuhoutui onnettomuudessa ajokelvottomaksi ja myös raitiovaunuun jäi jälkiä. Pelastuslaitoksen piti irrottaa raitiovaunu ja auto toisistaan.

Pelastuslaitos sai tiedon onnettomuudesta puoli kahdentoista aikaan aamupäivällä.

Helsingin seudun liikenne (HSL) kertoi tiistaina, että uusi pikaraitiovaunulinja Raide-Jokeri avataan matkustajaliikenteelle 21. lokakuuta. Linjan avajaispäivän julkistaminen viivästyi viikolla raitiovaunun suistuttua viime viikolla osittain raiteiltaan ja osuttua ratapylvääseen.

Raide-Jokeri eli raitiolinja 15 kulkee Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välillä. Linja yhdistää Itäkeskuksen, Aalto-yliopiston ja Keilaniemen metroasemat sekä Oulunkylän, Huopalahden ja Leppävaaran rautatieasemat.

Pikaraitiotie valmistui etuajassa. Alkuperäisen suunnitelman mukaan raitiotien oli määrä aueta matkustajille ensi kesänä.

Lue myös:

    Uusimmat