Vastasyntyneelle Ruotsin prinssille pidettiin seremonia – päättyi palohälytykseen

Tukholman Kuninkaanlinnan kirkossa järjestettiin Te Deum -juhlajumalanpalvelus torstaina.

Torstaina 18. kesäkuuta kello 12 Kuninkaanlinnan kirkossa Tukholmassa järjestettiin Te Deum -seremonia uudelle prinssille.

Maantanaina syntynyt ja keskiviikkona nimensä saanut prinsessa Madeleinen ja Chris O'Neillin poika prinssi Nicolas siunattiin perinteisessä seremoniassa.

Kuninkaallisen syntymän jälkeen järjestetään perinteisesti vanha uskonnollinen Te Deum -seremonia eli kiitosjumalanpalvelus. Te Deum järjestetään kuningasperheelle merkittävien tapahtumien, kuten syntymäpäivien ja kasteen yhteydessä.

Paikalla tilaisuudessa olivat kuningas, kuningatar, kruununprinsessa Victoria, prinssi Daniel sekä tuore isä Chris O'Neill, muita kuninkaallisten lähipiiriin kuuluvia sekä Ruotsin poliittista johtoa.

Jumalanpalveluksen jättivät väliin juuri synnyttänyt prinsessa Madeleine, hovin nuorimmaiset Estelle ja Leonore sekä itse juhlakalu, prinssi Nicolas.

Kuningasperheestä puuttuivat lisäksi prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia, jotka avioituivat viime lauantaina ja ovat parhaillaan häämatkallaan salaisessa kohteessa.

Expressenin paikalla ollut toimittaja Johan T. Lindwall kuvaili jumalanpalvelusta perinteikkääksi.

– Se oli vanhoja perinteitä noudattava. Rukoiltiin Nicolaksen puolesta, ja pyydettiin suojelemaan sekä Nicolasta että Madeleinea. Tilaisuus oli todella hieno, Lindwall kommentoi heti kirkon ulkopuolella Expressenille.

Seremonia kesti puolisen tuntia, ja sen jälkeen kuninkaalliset poistuivat paikalta. Kello 12.45 Kuninkaanlinnan palohälytin alkoi Expressenin mukaan soida. 

– Olemme matkalla paikalle, mitään paloa ei näytä olevan. Kyseessä on automaattihälytys, joka on mennyt päälle. Paikalla on paljon ihmisiä seremonian vuoksi, poliisin tiedottaja kertoi lehdelle kello 12.50.

Lue myös:

    Uusimmat