Mainos

Vasemmisto-oppositio vaatii yhä Holmlundin eroa

Eduskunnan laitavasemmisto vaatii edelleen sisäministeri Anne Holmlundin (kok.) eroa hallituksesta.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Annika Lapintie sanoi eduskunnan kyselytunnilla, että Holmlund on laiminlyönyt tehtäviensä hoitamisen, koska aselakia olisi pitänyt muuttaa jo aikaa sitten.

Kokoomuksen ministeriryhmää johtava Jyrki Katainen vastasi, että Holmlundilla on hänen täysi tukensa.

SDP:n ryhmäjohtaja Tarja Filatov tivasi, mitä hallitus on tehnyt Jokelan koulutragedian jälkeen. Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) totesi, että tutkijalautakunta on selvittänyt tapahtunutta tarkkaan. Työryhmän työ on kesken, mutta sen suosituksia on jo ryhdytty toteuttamaan.

Holmlund kertoi, että aselupia käsitteleviä on koulutettu ja internetin seurantaan on panostettu monin tavoin.

Filatov jatkoi vielä Holmlundin hiillostamista. Hän ihmetteli, miten ministeri oli vielä Jokelan tapahtumien jälkeen ollut sitä mieltä, ettei kaikkia luvanhakijoita voida haastatella perusteellisesti eikä kaikilta voida vaatia lääkärintodistusta.

Holmlund vastasi, että tärkeintä on keskittyä haastattelemaan nuoria ensimmäistä aseenkantolupaansa hakevia.

Ministerin eroa aiemmin vaatinut Liisa Jaakonsaari (sd.) oli sitä mieltä, että hallitus olisi voinut kiirehtiä ampuma-aselain muuttamista Jokelan tapahtumaan jälkeen. Hallitus on perustellut asian viipymistä sillä, että Suomenkin lakia ohjeistava EU:n uusi direktiivi valmistui vasta viime heinäkuussa.

Olli Nepposen (kok.) mielestä aselailla Kauhajoen tapahtumaa ei olisi voitu estää. Kysymys on nuorison pahoinvoinnista. Nepposen mielestä poliisin olisi pitänyt olla myöntämättä lupaa "räiskintäaseelle", jolla ei ole mitään tekemistä ampumaharrastuksen kanssa.

Uutta tietoa tapahtuneesta tai hallituksen toimista kyselytunti ei tarjonnut. Pääministeri Vanhanen tuli paljastaneeksi, miten vaikeiden kysymysten äärellä myös maan ylimmät päättäjät nyt ovat.

- Tässä tehtiin kylmäverinen murha. Kysymys ei ole vain nuorison häiriökäyttäytymisestä, vaan tässä on uudentyyppinen ilmiö, jolle oikein ei ole termiä vielä olemassa, Vanhanen sanoi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.