Mainos

Varustamot taistelevat viisumivapaista Viipurin-risteilyistä

Vaikka aurinko paistaa sisävesiliikenteeseen, on Saimaan kanavan risteilyjen yllä tummia pilviä. Suomen viranomaiset katsovat viisumivapaiden risteilyjen Viipuriin loppuneen, kun Venäjä irtisanoi Saimaan kanavan matkustajaliikennesopimuksen kolmannen artiklan.

Varustamot ovat kuitenkin toista mieltä ja risteilyt jatkuvat edelleen. Jo nyt näyttää siltä, että sisävesillä risteillään tänä kesänä ennätystahtiin. Paikoin ennakkovaraukset ovat kasvaneet jopa 40 prosenttia.

- Alkukesä on lämmin ja selkeitä kasvuja jokaisella vesistöalueella, sanoo Matkustajalaivayhdistys ry:n puheenjohtaja Reijo Paajanen.

Kasua on ollut kaikilla muilla vesistöalueilla paitsi Saimaan kanavalla, missä viisumivapaita risteilyjä Viipuriin ei epävarmuudessa ole voitu lainkaan markkinoida. Venäjä uhkasi jo kevättalvella irtisanoa viisumivapauden. Uhkaus toteutui toukokuussa, kun presidentti Tarja Halonen hyväksyi Venäjän ilmoituksen Saimaan kanavan matkustajaliikennesopimuksen kolmannen artiklan lakkauttamisesta. Silti risteilyt jatkuvat.

- Vuonna 1963 on tehty sopimus tällaisesta risteilyliikenteestä, ja sen puitteissa toimitaan nyt. Eli satamassa voidaan käydä ilman viisumia. Tämä on tällainen kansainvälinen sopimus, jota Venäjä luojan kiitos noudattaa. Me olemme olleet itse yhteydessä Venäjän viranomaisiin, ja rajaviranomaiset ovat ilmoittaneet meille, että me voimme liikennöidä sopimuksen puitteissa, Paajanen kertoo.

Viisumisotkua seurasi kuitenkin matkustajakato, sillä risteilyjen luultiin loppuneen.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 16.06.2002).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.