Varoitus: Tämä ällöttävä tapa saattaa johtaa dementiaan

Uuden tutkimuksen mukaan etenkin miehet, jotka polttavat useita savukkeita päivässä saattavat samalla tuhota aivojensa muistamiskykyä. Aivojen kyvyn heikkeneminen saattaa johtaa entistä varhaisemman dementian puhkeamiseen.

Archives of General Psychiatryn tutkijat analysoivat 5099 miehen ja 2137 naisen kliinisiä kokeita, kognitiivisia testejä sekä kyselylomakkeita tutkiessaan tupakoinnin yhteyttä huonoon muistiin ja dementian kehitykseen.

Tulokset olivat erityisesti miesten kohdalla raskauttavia: Tupakoivien miesten aivot osoittivat yhtä vakavaa kognitiivista heikkenemistä kuin heitä kymmenen vuotta vanhemmilla tupakoimattomilla henkilöillä!

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että 50-vuotias miestupakoitsija muistaa asioita yhtä heikolla tavalla kuin 60-vuotias tupakoimaton mies. Nämä dementiaa muistuttavat aivojen heikkenemiset alkavat näkyä 45 vuotta täyttäneillä henkilöillä.

Mutta miksi tupakointi on haitallista myös aivoille? Luultavasti sen vuoksi, että tupakka vaikuttaa verenkierrossa ja hengitysteissä, jotka puolestaan ovat luonnollisesti yhteydessä aivoihin.

(MTV3)

Lähde: Men's Health

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja