Varoitus erittäin huonosta ajokelistä: Lumipyryalue liikkuu Suomen yli – rekkoja vaikeuksissa

Ajokeli on tänään aamulla ja aamupäivällä huono maan eteläosassa lumisateen, jäisten tienpintojen sekä pöllyävän lumen vuoksi, kertoo Fintrafficin Tieliikennekeskus.

Ilmatieteen laitoksen mukaan lumisateet ovat vähitellen siirtymässä etelästä koilliseen ja itään. Päivystävän meteorologin mukaan pääkaupunkiseudun aamun lumikaaoksessa pahin onkin jo ohi. Muualla maassa on enimmäkseen poutaista.

Ilmatieteen laitos varoittaa ajokelin muuttuvan aamupäivällä erittäin huonoksi lumipyryn takia Etelä-Karjalassa. Huonosta ajokelistä on annettu aamupäiväksi varoitukset Pirkanmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Keski-Suomen ja Etelä-Savon alueille.

Huonosta ajokelistä varoitetaan myös Uudellamaalla ja Kymenlaaksossa. Vielä yöllä ja varhaisaamusta alueille oli annettu varoitus erittäin huonosta ajokelistä. Uudellamaalla ja Kymenlaaksossa satoi yön aikana lunta 10–15 senttiä.

Tieliikennekeskuksesta kerrotaan, että Etelä-Suomessa on tapahtunut muutamia ulosajoja, joista on voinut aiheutua paikallisia ruuhkia. Erityistä ruuhkautumista sään takia ei kuitenkaan ole.

Sakea lumisade on vaikeuttanut erityisesti raskaiden ajoneuvojen liikennettä. Kymenlaaksossa Kouvolassa tiellä 15 on useita rekkoja liukkauden takia mäessä kiinni, mistä seuraa hetkellistä ruuhkautumista.

*Päivitys kello 10.19: Juttua muokattu kauttaaltaan tuoreilla tiedoilla.

Lue myös:

    Uusimmat