Varkaiden saaliiksi aseita ja patruunoita Vantaalla – ampumatarvikkeita yhä kateissa, poliisi kuvailee asetta "pitkäksi"

Vantaan Rajakylässä sijaitsevasta yksityisasunnosta varastettiin ampuma-aseita ja patruunoita joulukuun alussa. Poliisin mukaan yksi aseista on yhä kadoksissa. 

Aseet olivat Itä-Uudenmaan poliisin mukaan varastettu itsenäisyyspäivänä joulukuun 6. päivä. Asunnon haltija oli huomannut varkauden samana päivänä.

Asunnosta varastettiin yhteensä neljä ampuma-asetta ja niihin kuuluvia patruunoita. Kolme asetta ja osa patruunoista on jo saatu takaisin, mutta yksi aseista on yhä kadoksissa, Itä-Uudenmaan poliisi tiedottaa.

Poliisi ei tarkenna, minkälaisista ampuma-aseista oli kyse. 

– Lähinnä pitkiä aseita. Sen tarkemmin en pysty vielä asiaa avaamaan, rikoskomisario Simo Kauppinen kertoo. 

Kauppilan mukaan esitutkinnan aikana ei ole ilmennyt viitteitä siitä, että ampumatarvikkeita olisi tarkoitus käyttää sivullisten vahingoittamiseen.

Asiaa tutkitaan törkeänä varkautena ja ampuma-aserikoksena. Teoista epäillään tällä hetkellä kolmea miestä, joiden osuutta tapahtumiin selvitetään.

Kauppilan mukaan kahta henkilöitä on kuultu ja yhtä ei ole vielä tavoiteltu. 

– On mahdollista, että tapaukseen liittyy vielä lisää henkilöitä, mutta se tarkentuu tutkinnan aikana, Kauppila sanoo.

Päivitetty kello 15.04: Lisätty rikoskomisarion kommentit ja tarkemmat tiedot tapauksesta.

Juttua korjattu klo 18.40: Jutusta korjattu paikan ja tapahtuneen ajankohdan suhteen. Myös haastateltavan sukunimeä korjattu.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja