Värjätyt sifonkiverhot

Valmiit sifonkihuivit sopivat hyvin myös kauniiksi ja keveiksi kevätverhoiksi. Värjätty sifonki läpäisee kevätauringon valon ja antaa huoneelle keveän ja valoisan ilmeen. Sifonkihuiveja voi ripustaa verhoiksi usealla eri tavalla. Sifonkihuivit voi ripustaa suorana yksittäin paneeli-tyyppisesti, rypyttäen useiden huivien ryhmiin, huiveja voi solmia kevyille solmuille jne.

Huivit voi värjätä yhdellä tai useammalla värillä. Yksittäiseen huiviin kannattaa kuitenkin käyttää korkeintaan kahta toisiaan lähellä olevaa värisävyä, kuten esim. vaaleanpunaista ja pinkkiä tai keltaista ja oranssia.

Tällaisella helpolla värjäystavalla sifonkiin ei voi tehdä kuvioita. Väripinnasta ei kuitenkaan tule tasavärinen, sillä yhdenkin värin eri sävyt tekevät pinnasta elävän värisen.

Sifonkihuiveilla voi antaa keväisen ilmeen myös kristallikruunuille. Huputa kristallikruunu parilla värjätyllä sifonkihuivilla ja valaisin saa aivan uuden ulkonäön. Muista kuitenkin tarkistaa, että sifonki ei missään kohtaa kosketa lamppuihin ja aiheuta näin mitään vaaratilanteita.

  • Tarvikkeet:
  • - sifonkihuiveja
  • - lämpökiinnitettäviä silkkivärejä
  • - värjäysastia
  • - muovihanskat ja suojamuovia

Värjäys:

1. Laita värjäysastiaan puolet silkkiväriä ja puolet vettä, sekoita väriliuos hyvin. Väriliuosta tulee olla sen verran, että sifonkihuivi voidaan upottaa siihen. Jos haluat sifonkiin vahvan värisävyn, vähennä veden määrää. Jos taas haluat sifonkiin erittäin vaalean värin, lisää veden määrää.

2. Suojaa kätesi muovihanskoin ja upota sifonkihuivi kokonaan väriliuokseen. Nosta huivi väristä ja purista ylimääräiset värit takaisin värjäysastiaan.

3. Aseta huivi kuivumaan. Kuivaa huivi mieluiten vaakatasossa, sillä silkkiväri ”liikkuu” sifongin pinnalla koko kuivumisen ajan. Tämän vuoksi esim. pyykkinarulle ripustettuun huiviin jää helposti tummempi värialue taitekohtaan. Tältä voi välttyä siirtelemällä huivin taitoskohtaa muutamia kertoja huivin kuivumisen aikana.

4. Kiinnitä silkkiväri sifonkihuiviin valon ja pesun kestäväksi silittämällä. Silitä huivia puuvillan lämmöllä parin minuutin ajan huivin joka kohdasta liikutellen silitysrautaa koko silityksen ajan.

Mallit ja materiaalit:

Sinooperi Oy, p. 09 348 4466

(t.i.l.a. 18.4.2004)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja