Vappu Pimiä: Minulla on kenkä- ja laukkufetissi

Tyylitunnustuksia AVAlla tehnyt MTV3:n suosikkijuontaja Vappu Pimiä ei osta enää halpoja kenkiä. – Omistan reilusti yli sata paria kenkiä, mutta niistä vain kymmenet ovat minulla käytössä, hän myöntää.

Tanssii Tähtien Kanssa -juontaja Vappu Pimiä kertoo, että hänen vaatekaappinsa on suorastaan räjähtänyt vaatemäärän alla.

– Vaatekaappini on iso ja se on ihan liian täynnä. Pienessä asunnossani oli entuudestaan yksi kulmakaappi vaatteille. Lisäksi minulla on vaatekaappi, josta takalevyt ovat irronneet, koska olen sullonut sen niin täyteen, tyylitunnustuksia AVAn uutuusohjelmassa tehnyt Vappu Pimiä nauraa.

Heräteostoksilla onnistumisia

Vappu tunnustaa olevansa hamstraaja, joka säilöö vaatteita siinä toivossa, että ne tulevat uudelleen muotiin. Eräät hänen 14-vuotiaana ostamansa 1940-luvun kengät ovatkin onnistuneet tekemään paluun. Shoppailua hän ei juuri harrasta Suomessa, paitsi välillä hän innostuu heräteostoksille.

– Shoppailen eniten ulkomailla ja lomilla, ja vaateostokseni Suomessa ovat usein heräteostoja. Saatan lähteä hakemaan Stockmannilta jauhelihaa, ja yhtäkkiä löydän itseni naistenvaateosastolta ja olen kuluttanut puolessa tunnissa 500 euroa, Vappu hekottaa.

– Olen tunnettu ystäväpiirissäni siitä, kuinka taitavasti löydän alennusmyynnit ja teen heräteostoksia. En jaksa sovittaa vaatteita kovinkaan usein, joten välillä tulee huteja ja annan ne kavereilleni, mutta yleensä ostot onnistuvat.

Vappu: Tunnen kehoni

Vappu hankkii ulkomailta paljon esiintymisvaatteita juontokeikkoja ja töitä varten. Kiireinen nainen ehtii yhden työpäivän aikana moneen eri tapaamiseen ja palaveriin, joten vaatteilta vaaditaan paljon. Televisiotuotantoja varten kuitenkin stylistit hakevat Vapulle kuvausvaatteita.

Stailattavana ollessa Vapulle on kehittynyt omaa silmää siitä, mitä päälleen tahtoo. Kaikkeen hänkään ei suostu.

– Pari kertaa on tullut laitettua vaatteet, mistä olen jälkikäteen harmitellut, että piru vie, ei olisi pitänyt. Koko ajan oma näkemys kasvaa, Vappu myöntää.

– Pidän yksinkertaisesta tyylistä, liikaa krumeluuria ei ole hyvä. Tunnen myös kehoni. Olen aika rintava, joten ihan kaikki mallit eivät minulle sovi.

Vappu ihailee esimerkiksi Jennifer Anistonin tyyliä, joka on hänen mielestään naisellisen klassinen ja trendikäs. Hän ihailee myös terveellistä naisfiguuria edustavaa Scarlett Johanssonia ja klassisia tyyli-ikoneita, Lauren Bacallia ja Marilyn Monroeta.

Kuin kotonaan Pradan piikkikoroissa

Vappu rakastaa kauniita kenkiä ja laukkuja.

– Minulla on kenkä- ja laukkufetissi, kuten monella naisilla. Ostan korkokenkiä, enkä omista juurikaan matalia kenkiä juoksulenkkareiden ja kulahtaneiden skeittikenkien lisäksi. Kaverit naureskelevat, että yhtenä päivänä olen skeittikengissä ja toisena Guccin korkkareissa, Vappu tunnustaa.

Hänen mielestään monissa merkkikengissä on hyvä lesti ja ne ovat laadukkaita. Kengissä hän haluaa panostaa laadun lisäksi kestävyyteen ja käyttömukavuuteen.

– Olkoon snobbailua tai ei, mutta olen päättänyt, että en osta enää halpoja kenkiä. Ostin ensimmäiset Guccin korkkarit vuosi sitten. Seisoin niissä 10 tuntia eikä jalkoihin sattunut lainkaan. Tajusin, etten tule enää ikinä ostamaan halpoja kenkiä.

Vertailun vuoksi Vappu veti juontokeikan kehnoissa korkkareissa.

– Sen jälkeen kun laitoin omat Pradan 12 sentin piikkikorkkarit jalkaan, tuntui kuin olisi laittanut jalat maitokylpyyn. Omistan reilusti yli 100 paria kenkiä, mutta niistä vain kymmenet ovat käytössä.

Klassikkolaukkujen rakastaja

Kenkien lisäksi Vappu panostaa merkkilaukkuihin. Hän tuumaa, että mieluummin yksi hyvä klassikko, kuin tusina muita.

– Ihmiset kauhistelevat, etteivät ikinä maksaisi 400 euroa laukusta. Minusta se ei ole maailmanloppu. Hyvä laukku kestää aikaa ja kulutusta. Ostan aina yhden ison käyttölaukun arkeen, minusta ei ole vaihtamaan kassia joka päivä. Käytän sitä monta vuotta, ennen kuin vaihdan sen, Vappu tuumaa.

– Tällainen kestolaukku oli esimerkiksi Louis Vuittonin Speedy, jonka sain 30-vuotislahjaksi työkavereilta. Kahden vuoden ajan en käyttänyt mitään muuta arkilaukkua kuin sitä.

Nyt Vappu kertoo, että on hemmotellut itseään uudella Jimmy Choon laukulla, joka on löytö Dubaista.

Teksti ja kuvat: Laura Kokko

Tyylitunnustuksia AVAlla joka torstai klo 18.30

Vappu Pimiän naisellinen tyyli - katso kuvat!

Lue myös:

    Uusimmat