Vapaaehtoinen etsijä Nelan löytymisestä: "Kyllä siinä kyyneleet väkisin tuli"

Vapaaehtoisena Nela Utkinan etsintöihin osallistunut Jarkko Hyöppönen sanoo olevansa ammatillisessa mielessä helpottunut, että Utkina löytyi, mutta hänen ajatuksensa ovat syvästi nyt Utkinan omaisten luona.

– Kyllähän se on vähän niin kuin olisi lahonnut katto tipahtanut niskaan. Parin kuukauden odotus ja epätietoisuus on päättynyt. Jos miettii ammatillisessa mielessä, niin se oli helpotus, että (Nela) löytyi, mutta inhimillisesti omaisia ja vanhempia ajatellen, niin kyllä siinä kyyneleet väkisin tuli ja tunteet pääsi valloilleen. Ei täällä nyt mitään koneita olla, kun ihmisiä tai ruumiita etsitään. 

Hyöppönen on ollut mukana vapaaehtoisena etsinnöissä Nuuksion vesistöalueilla jo monta viikkoa ja alkuvaiheessa myös maastossa. Nela löytyi tänään maastosta. Löydön teki sivullinen, joka ei ole osallistunut etsintöihin. Löytöpaikka on korkean kallion päällä vanhassa Nuuksiossa.

Hyöppönen sanoo, ettei hän vielä ole ollut yhteyksissä Utkinan aviomieheen Sergei Utkiniin, vaikka he tulivatkin toisilleen tutuiksi etsintöjen aikana.

– Varmasti sitten olen yhteydessä ja nähdään ilman muuta, kun shokkivaihe heillä on ohitse. Nyt varmasti ammattilaiset ja ystävät ovat Sergein tukena.

Hyöppönen korostaa, että etsinnöissä omaisiin pidetään ammatillinen etäisyys.

– Maastoetsinnöissä hän (Sergei) oli mukana konsultoimassa, mistä hän itse oli etsinyt. Kun omainen etsii hädissään, niin siinä voi jäädä jotakin huomaamatta, vaikka tekisi sen kuinka hyvin. Vesistöetsinnöissä Sergei ei ollut mukana.

Hyöppönen haluaa korostaa, että heidän vapaaehtoinen etsintätiimi ei löytänyt Nelaa, vaan Nelan löysi ulkopuolinen ihminen maastosta.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja