Vantaan Martinlaakson koululle hälytettiin viisi poliisipartiota koulu-uhkauksen vuoksi – uhkauksessa oli esitelty asetta

Itä-Uudenmaan poliisi sai tänä aamuna kahdeksan aikaan tehtävän Martinlaakson koululle, missä ilmoituksen mukaan oli kyse koulu-uhkasta.

Paikan päällä asiaa selvittämässä oli kaiken kaikkiaan viisi Itä-Uudenmaan poliisin partiota, kertoo poliisi tiedotteessaan.

Uhkaus levisi WhatsApp -ryhmässä

Kyse oli koulun 13-vuotiaan oppilaan WhatsApp-ryhmään laittamasta uhkausviestistä, jossa kehotettiin olla tulematta kouluun. Uhkauksessa oli myös esitelty asetta.

Tapauksesta ei aiheutunut välitöntä vaaraa koulun oppilaille, koulun henkilökunnalle tai muille ulkopuolisille henkilöille.

Asiasta kirjataan rikosilmoitus ja Itä-Uudenmaan poliisi jatkaa nyt tapauksen selvittelyä tutkinnallisin keinoin.

Kaikki uhkaukset otetaan vakavasti

Itä-Uudenmaan poliisi muistuttaa, että aina kun kouluun kohdistuu uhka, poliisi lähtee selvittämään uhkauksen tekijää ja lähes poikkeuksetta saa sen selvitettyä. Kaikki uhkaukset otetaan vakavasti ja ne tutkitaan perinpohjaisesti. Poliisilla on velvollisuus puuttua matalalla kynnyksellä koulu-uhkauksiin.

Lähes aina uhkaukset on tehty ajattelemattomuuttaan, jolloin niiden seurausten vakavuus ja kauaskantoisuus tulevat nuorelle ja hänen huoltajilleen täytenä yllätyksenä.


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja