Mainos

Vantaan kaukolämpövika korjattu

Kaukolämpöverkon vaurion aiheuttama lämpökatkos Vantaalla saatiin korjattua varhain tänä aamuna. Lämpö saatiin palautumaan kaikkiin kotitalouksiin aamupäivällä.

Kaukolämmön jakelu katkesi lähes koko Vantaalla tiistai-iltana. Tuhansilta vantaalaisilta kylmenivät patterit, ja lämpimän veden tulo lakkasi.

Itä-Vantaalla lämpökeskukset alkoivat tuottaa lämpöä puolilta öin, ja aamulla tilanne alkoi olla jo normaali. Länsi-Vantaan puolella Martinlaakson voimalaitoksen tuotanto alkoi aamuyöllä, jota ennen alueelle ostettiin lämpöä Helsingistä.

- Vantaan Energian miehet jakoivat lämpöverkon kahtia, ja itäinen osa saatiin toimimaan normaalisti jo ennen puolta yötä. Sen sijaan läntisen puolen kanssa jouduttiin tekemään töitä pidemmälle yöhön, kertoo palomestari Olavi Moilanen Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksesta.

Häiriön syynä vaurioitunut kaukolämpöputki

Häiriön aiheutti vaurioitunut kaukolämpöputki, joka saatiin paikattua yön aikana. Putki rikkoontui kello eilen illalla klo 18:n aikaan Vaskivuorentiellä.

Markku Reinistö Vantaan Energiasta kertoo, että kaukolämpöputki ruostui puhki.

-Elementtikanaaliin, jossa kaukolämpöputket kulkevat, oli päässyt kosteutta ja se on aiheuttanut putken ruostumisen, Reinistö kertoo.

Rikkoontumisen jälkeen kaukolämpöverkoston painetaso romahti, Martinlaakson voimalaitos pysähtyi ja toiminnassa olevien huippulämpökeskusten toiminta häiriintyi.

Vantaan Energia sai illan ja yön aikana valtavasti puheluita kotitalouksilta ja yrittäjiltä. Esimerkiksi ravintolat valittivat lämpimän veden puutetta ja kylmyyttä.

Myös Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselle tuli useita puhelua kaukolämpöongelmiin liittyen.

Vialla vaikutuksia lehtien jakeluun

Vantaan kaukolämpöverkon vaurioituminen vaikuttaa aamun lehtien jakeluun pääkaupunkiseudulla.

Helsingin Sanomista kerrotaan, että osa varhaisjakelussa olevista sanomalehdistä myöhästyy vähintään kaksi tuntia normaalista jakeluajasta.

Viivästys johtuu siitä, että kaukolämpö on ollut Sanomalan painoalueelta poikki melkein koko yön. Postituksessa olleet laitteet jäätyivät yön aikana, ja lehtiä on jouduttu postittamaan käsin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.