Vantaan Ikean parkkipaikkapuukotuksen tutkinta valmis – uhria yritettiin elvyttää pysäköintihallissa

Itä-Uudenmaan poliisi on saanut valmiiksi Vantaalla Porttisuontiellä sijaitsevan Ikean parkkipaikalla tapahtuneen väkivaltarikoksen esitutkinnan.

Tapausta on tutkittu rikosnimikkeellä tappo. Miestä puukotettiin ylävartaloon kuolettavalla tavalla.

Poliisin mukaan tapauksen esitutkinnassa selvisi, että kaksi toisensa hyvin tuntenutta henkilöä tapasivat Ikean pysäköintialueella tarkoituksenaan keskustella keskinäisestä velka-asiastaan.

Keskustelu käytiin uhrin autossa. Poliisin mukaan tilanne eteni riitaisaksi, jolloin epäilty otti mukanaan olleen puukon käteensä ja löi uhria ylävartaloon.

– Puukoniskun jälkeen asianomistaja oli noussut autosta, kävellyt Ikean pysäköintihalliin ja lyyhistynyt sinne. Paikalla olevat sivulliset aloittivat ensiavun ja jatkoivat sitä ensihoitohenkilöstön saapumiseen asti. Asianomistaja menehtyi väkivallanteossa saamiinsa vammoihin, tutkinnanjohtaja Tero Tyynelä kertoo tiedotteessa.

Teon jälkeen epäilty poistui paikalta omalla autollaan. Hän ilmoittautui myöhemmin poliisipartiolle Helsingin Malmilla ja kertoi tapahtuneesta. Epäilty on esitutkinnassa myöntänyt aiheuttaneensa uhrille vamman, joka johti tämän kuolemaan.

Tapaus siirtyy syyteharkintaan Itä-Uudenmaan syyttäjänvirastoon.

Lue myös:

    Uusimmat