Mainos

Vankeusrangaistuksia Graffiti-jengille

Vantaan käräjäoikeus jakoi tänään nipun vankeustuomioita graffiti-maalareiden oikeudenkäynnissä. Ankarin tuomio oli yhdeksän kuukautta ehdotonta vankeutta vahingonteosta. Tuomion saaneella oli takanaan myös entisiä rötöksiä. Toinen ehdoton vankeustuomio muuttui yhdyskuntapalvelukseksi, koska rangaistus jäi alle kahdeksaan kuukauteen vankeutta.

Lisäksi kolmetoista syytettyä sai ehdollisen vankeustuomion, joista ankarin eli 10 kuukautta määrättiin syyttäjä Juha Elomaan mukaan jutun niin sanotulle päätekijälle. Tällä ei ollut kontollaan aiempia erheitä. Muutama graffitijengiin kuulunut selvisi sakoilla. Töhrimisiin syyllistyneet tuomittiin lisäksi maksamaan yhteisvastuullisesti satojen tuhansien markkojen korvausvaatimukset.

Graffitijengin jäsenet ovat vantaalaisia ja helsinkiläisiä nuoria. Osa tuomituista oli alaikäisiä. Tekijät sotkivat vuoden aikana pääkaupunkiseudulla ja radanvarressa junia, asemia ja varastorakennuksia. Syyttäjä Juha Elomaa sanoo rangaistusten olleen vaatimustensa mukaisia, joskin määrät putosivat, koska käräjäoikeuden mielestä yksikään teoista ei ollut törkeä vahingonteko.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.