Mainos

Vankeudestaan Pohjois-Koreassa tunnettu amerikkalainen kuoli oudoissa olosuhteissa

Kaliforniassa on löydetty kuolleena amerikkalaismies, joka tunnettiin julkisuudessa Pohjois-Koreassa kärsimästään vankeustuomiosta.

Asiasta kertoo muun muassa CNN. Aijalon Gomez tuli suurelle yleisölle tutuksi, kun Yhdysvaltojen entinen presidentti Jimmy Carter oli mukana neuvotteluissa Gomezin vapauttamisesta kahdeksan vuotta sitten.

Neuvottelujen seurauksena Pohjois-Korean silloinen johtaja Kim Jong-Il armahti vangin. Gomezin ruumis löydettiin puistosta ilmiliekeissä San Diegossa. Kuolinsyyn tutkinta on vielä kesken, mutta poliisin mukaan vaikuttaa alustavasti siltä, että kyse oli itsemurhasta tai onnettomuudesta.

Gomez pidätettiin Pohjois-Koreassa, jonne hän oli tullut laittomasti Kiinasta. Hänet tuomittiin laittomasta rajanylityksestä ja "vihamielisestä teosta" kahdeksaksi vuodeksi pakkotyöhön ja satojen tuhansien eurojen sakkoihin.

Ennen Pohjois-Koreaan menoaan Gomez oli työskennellyt useita vuosia englanninopettajana Etelä-Koreassa.

Hänen elämästään vapautumisen jälkeen tiedetään vähän. Vuonna 2015 hän julkaisi omakustanteena omaelämäkerrallisen teoksen kokemuksistaan Pohjois-Koreassa. Kaliforniaan Bostonista kotoisin ollut Gomez oli muuttanut hiljattain.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.