Mainos

Vanhuksille äänimiljöitä

Suomessa on kehitetty erityinen äänipalvelu joka aktivoi palvelutaloissa tai vahnainkodeissa asuvia ikäihmisiä. Nappeja painelemalla saa kuultavakseen tunnelmia tai ajankohtaisia asioita.

Suomessa kehitetty erityinen äänipalvelu "Sävelsirkku" aktivoi vanhusten palvelutalojen ja vanhainkotien asukkaita. Palvelu otetaan kokeilukäyttöön viidessä kohteessa Sipoossa, Vantaalla, Kokkolassa ja Helsingissä. Sävelsirkku-palvelun äänimiljööjärjestelmä toimii vanhustaloissa yhteisissä tiloissa. Sen näkyvin osa on metrin mittainen paneeli, jonka suurikokoisista tunnusnappuloista vanhus voi valita mieleistään ohjelmaa.

Esimerkiksi kirjan kuva antaa äänikirjan, keinutuoli muistelua, shakki aivojumppaa ja liikkuva ihminen liikuntaohjelmaa. Sävelsirkku pitää sisällään myös hengellistä ohjelmaa ja selkouutisia, jotka tuotetaan STT:n aineistosta. Äänipalvelussa hyödynnetään tietoteknisiä keksintöjä sekä yleisiä puhelin- ja tietoliikenneverkkoja. Tulevaisuudessa palvelu on saatavissa myös koteihin.

Hankkeessa ovat mukana palvelutalot Linda Sipoosta, Foibe Vantaalta, Pettersborg Kokkolasta sekä Kustaankartanon ja Puotilan vanhainkodit Helsingistä. Kokeilun pilottivaihe jatkuu kesäkuun loppuun 1999. Äänipalvelu Sävelsirkun suunnitteluun ja toteuttamiseen ovat osallistuneet Vanhustyön keskusliitto, Audio Riders Oy ja Helsingin Puhelin. Tukea hankkeeseen on saatu Raha-automaattiyhdistykseltä ja Tekesiltä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.