Mainos

Vanhanen: Muistamattomuuden suhteen olen avoin

Pääministeri Matti Vanhasen uskottavuutta ovat syöneet toistuvat muistamattomuuskohtaukset ja asioiden kertominen tipoittain.

Uusin vetoaminen muistamattomuuteen liittyy Nova Group -liikemiehen Arto Merisalon lähettämään sähköpostiin. Vanhanen on vastannut viestiin, jossa luetellaan Kehittyvien Maakuntien Suomi - yhdistyksen liikemiehiä. Vanhanen kuitenkin sanoo, että ei muista nimiä, koska sai vaalien jälkeen hyvin paljon sähköposteja.

Vanhanen kiistääkin, että hänen vaalirahoittajiin liittyvässä muistamattomuudessaan olisi jotain outoa. Hän kieltäytyi tänään vastaamasta kysymykseen, kuinka kertaa hän on ollut sähköpostikirjeenvaihdossa Merisalon kanssa, vedoten siihen, että tuntee median tavan työskennellä.

- Taas kysyt sellaista, että jos vastaisin siihen jonkun lukumäärän, että 1 tai 2 tai 3, ja sitten selviääkin että on ollut neljä, niin syytettäisiin valehtelusta. Kyllä minä tunnen teidän työskentelytavan. Jos vastaa johonkin yksiselitteisen selkeästi ja se ei pidä sitten paikkaansa, siitä on sitten syytä epäillä että miksi on valehdeltu.

Toimittajan udeltua, eikö tämä ole ihan loogista, Vanhanen vastasi seuraavaa:

- Noo, se on teidän työtä, mutta on myös ihan loogista se, että jos ei jotain asiaa muista ihan eksaktisti, niin ei kannata silloin vastata eksaktisti. Jos en tiedä tarkkaan, minä sanon "en tiedä" tai "en muista". Ja pyrin siihen, että sen minkä sanon, se pitää paikkansa. Ja minä olen tässä suhteessa ollut kaikissa asioissa hyvin avoin, jos en muista jotain asiaa niin sanon sen, että en muista.

Ruususesta vaalirahajupakkaan

Vaalirahasotku on seurannut Vanhasta jo lähes kahden vuoden ajan. Kesällä 2008 Vanhasella ei ollut minkäänlaista muistikuvaa tapaamisesta keskustalle lahjoittaneiden Nova Groupin edustajien kanssa. Lopulta Vanhanen muisti osallistuneensa tapaamiseen ja selitti sekaannusta sillä, että muisti tapaamispaikan väärin.

Moni poliitikko pelkääkin, että vaalirahasotkusta joutuu kärsimään koko poliittinen kenttä eikä vain Vanhanen ja keskusta.

Vanhanen on joutunut selittelemään vaalirahasotkun aikana muun muassa sitä, onko ehdottanut Merikukka Forsiusta vaalirahaa tukeneen yhdistyksen listalle.

Maaliskuussa vuosi sitten Vanhanen ja Sofi Oksanen olivat tapetilla, kun Oksanen viittasi Suomenmaa-lehdessä 80-luvulla ilmestyneeseen kolumniin. Tuossa kolumnissa silloinen toimittaja Matti Vanhanen pitää Baltian maiden vapaustaistelua tukevaa mielenosoitusta provokatiivisena. Vanhanen ei kuitenkaan muistanut kommentointiaan.

Suuri yleisö muistaa varmasti parhaiten Vanhasen Susan Kurosen nyk. Ruususen tapaamispaikan vaihtumisesta. Vanhanen kertoi tavanneensa Ruususen Ikeassa, mutta myöhemmin Ruusunen paljasti tapaamisen tapahtuneen netin seuranhakupalstan kautta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.