Vanha kasarmirakennus asunnoiksi: lattiarakenteet

Pihapiiriin nousseet kaksi uutta rakennusta - autotalli sekä talousrakennus, jossa sijaitsevat lämpimien varastojen lisäksi tekninen tila ja sauna pesutiloineen - rajaavat tontin suojaisaksi. Oikeastaan tämä tapahtui aivan luonnostaan, vaikka asiaa tietysti alussa pohdittiinkin: kaupunkisuunnittelu ja asemaakaavahan asettavat varsinaiset reunaehdot. Aurinko paistaa saunan terassille koko iltapäivän, kunnes laskee lopulta naapuruston kerrostalojen taakse.

Työt ulkosalla tietysti vähenevät talven myötä. Sen varalle piha pyritään saamaan mahdollisimman siistiksi ja kulkuväylät paikoilleen. Ajan ja säänhaltijoiden salliessa voidaan myös aloittaa alueen aitaaminen; ainakin aitatolppien pohjien valut haluttaisiin saada valmiiksi.

Muuten talvi saa rakentajien puolesta jo tullakin. Kaikki katot ovat käytännössä valmiit. Yhdestä jos toisestakin löytyi yllättäen myös peltisepän vikaa: konesaumatut katot ovat omien kätten työtä. Nyt on helppo siirtyä talveksi sisätiloihin, jossa pyritään saamaan ensin lattiat kuntoon.

Lattiat alkavatkin jo tässä vaiheessa olla hyvällä mallilla. Lämmöneristeeksi tuli kaikkein alimmaksi 15 cm kerros lekasoraa ja ylempää löytyy harvalaudoitus, puhallusvillaeristys ja suojalevy. Puhallusvillaksi valittiin puukuituvilla. Alkuperäistä lattiaa kannattaneista, massiivisista niskapalkeista osa jätettiin paikalleen mutta parisenkymmentä piti uusia.

Lattiamateriaali tulee olemaan 30 mm kuusilankkua. Alun perin kaavailtiin muutaman millin paksumpaa, mutta lattialämmitys edellyttää enintään tämän paksuista.

Lue myös:

    Uusimmat