Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Valurauta-astia rakastaa rasvaa

rauta1
rauta1Copyright Alma Media Oyj 2001
Julkaistu 11.03.2004 13:14

Valurautaiset ruoanvalmistusastiat ovat pitkäikäisiä ja kestäviä. Valurautavanhukset kaipaavat aika ajoin pientä huoltoa.

Valurauta-astia
- on pitkäikäinen ja paranee vain vanhetessaan
- kestää korkeita lämpötiloja ja varaa erinomaisesti lämpöä.
- on loistava materiaali paistinpannulle ja valmistusastia ruskistamiseen, paistamiseen ja hauduttamiseen sekä rasvassa kypsentämiseen eli uppopaistoon.
- on useimmiten rasvapoltettu valmiiksi tehtaalla, joten se on heti käyttövalmis.

rauta2
rauta2Copyright Alma Media Oyj 2001

Valurauta-astioiden käytössä on syytä huomioida muutamia erityisen tärkeitä asioita:
- Valurauta-astioita ei saa pestä astianpesukoneessa.
- Älä käytä myöskään astianpesuainetta valurauta-astioiden puhdistamiseen.
- Valurauta-astia puhdistetaan käytön jälkeen pyyhkäisemällä talouspaperilla tai huuhtelemalla ja harjaamalla pelkällä kuumalla vedellä.
- Kuivaa astia huolellisesti, mieluiten lämpimällä keittolevyllä.
- Valurauta-astia kannattaa pyyhkäistä ruokaöljyllä puhdistuksen jälkeen.
- Älä säilytä valurauta-astiassa ruokaa.
- Säilytä astia kansi raollaan.

Kun valurauta-astia on pitkään käyttämättömänä tai "vanhus" alkaa jo haalistua ja ilmestyy kosteuden vaikutuksesta ruostepilkkuja, toistetaan rasvapoltto:
1. Pese astia pesuaineella ja hankaa ruoste pois hankaussienellä tai ruokasuolalla.
2. Huuhtele ja kuivaa hyvin.
3. Hiero astian sisäpintaan suolatonta sianihraa tai tavallista ruokaöljyä.
4. Käyttäessäsi sianihraa kuumenna astiaa uunissa 250 asteen lämmössä noin puoli tuntia. Jos käytät ruokaöljyä riittää lämpötilaksi 150 astetta, mutta astia saa olla uunissa 1-2 tuntia.
5. Pyyhi pois ylimääräinen rasva. Astia on jälleen käyttövalmis.

Lisää aiheesta:

ViikkohoroskooppiNäin suomalaiset muuttaisivat lapsilisää – "Poika, 17, käy jatkuvasti jääkaapilla"Jäikö tortillalettuja yli? Tinsku vinkkaa käyttötavan, jota et ehkä ole hoksannutMitä tehdä, kun ruokahalu muuttuu ruokahälyksi?Onko tässä tämän joulun hittiherkku? Kokeile uutta tapaa tehdä joulutortut!Äiti hakkasi isää ja rikkoi Weksin lapsuuden – yli miljoona on katsonut videon, jota ylistetään Suomen Youtuben parhaaksi
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 00:00
    Horoskooppi

    Viikkohoroskooppi

  • Eilen19:21
    Raha

    Näin suomalaiset muuttaisivat lapsilisää – "Poika, 17, käy jatkuvasti jääkaapilla"

  • Eilen17:25
    Ruoka

    Jäikö tortillalettuja yli? Tinsku vinkkaa käyttötavan, jota et ehkä ole hoksannut

  • Eilen15:30
    Syömishäiriöt

    Mitä tehdä, kun ruokahalu muuttuu ruokahälyksi?

  • Eilen11:58
    Ruokaniksit

    Onko tässä tämän joulun hittiherkku? Kokeile uutta tapaa tehdä joulutortut!