Valtteri Filppula kommentoi HIFK- ja Jokerit-kytköksiään – myös Teemu Selänne otti kantaa

Teemu Selänteen mukaan Filppulaa voisi motivoida mestaruuden voittaminen HIFK:ssa tai Jokerien uusi tuhkimotarina.

Jääkiekkoilija Valtteri Filppula, 40, on suuren – ehkä uransa isoimman ratkaisun äärellä. Jatkuvatko pelit ja jos, niin missä? HIFK:hon siirtyessään Filppula pääsisi jälleen pelaamaan Jori Lehterän rinnalla. Vai kiinnostaisiko Filppulaa se, mitä Teemu Selänne koki 35 vuotta sitten, kun Jokerit nousi Mestiksestä Liigaan.

– Olen tosiaan Jorin (Lehterä) kanssa pelannut. Olimme vielä samassa kentässä Philadelphia Flyersissä 2017–18, Filppula naurahtaa.

– Minä olin enemmän keskellä. Jori myös otti aloituksia. Tykkäsin tosi paljon pelata hänen kanssaan, mutta ei ole nyt keskusteltu.

Filppula toisi joukkueeseen jos toiseen taitoa ja kokemusta, jota ani harvalla on. Stanley cup -sormus, MM- ja Olympia-kullat, sekä Sveitsin mestaruus ja päättyneellä kaudella saavutettu CHL-titteli eivät ole sattumaa.

Jokereita hän edusti viimeksi NHL:n työsulkukaudella 2012–13. Filppulalta sopiikin tiedustella, ovatko suomalaisseurat olleet hänen suuntaansa kovinkin aktiivisia.

– Ei ole ollut vielä ainakaan kilpakosintaa. Ehkä leikkimielistä, mutta ei siis ole ollut kunnon puhetta.

Juttu jatkuu kuvan alla.

HIFK ja Peltonen

Filppula hioi torstaina tennisvirettään veljensä Ilari Filppulan ja Teemu Selänteen kanssa. Jokainen triosta on yltänyt Bermuda-tennisturnauksessa mestaruuteen, Valtteri ja Teemu etenkin useamman kerran.

– Kyllä sitä aina haluaa voittaa. Lajissa kuin lajissa, Filppula myöntää.

Vuosittainen Bermuda-kutsukisa pelataan Helsingissä tulevana lauantaina. Paikalla on myös HIFK-käskijä Ville Peltonen. HIFK:n päävalmentaja Peltonen päätti peliuransa 41-vuotiaana.

Viime syksynä aprikoitiin, millainen osuus Peltosen ja Leo Komarovin kohtaamisella samaisessa turnauksessa oli laitahyökkääjän siirrossa helsinkiläisseuraan. Onko Filppula varautunut siihen, että tällä kertaa Peltonen välittää hänelle tarjouksen, josta ei voi kieltäytyä?

– Aika hyvä tarjous saa olla, katsotaan mitä Ville (Peltonen) juttelee. Pitää mennä saunaan pelien jälkeen tai puhua sitten iltajuhlassa, Filppula velmuilee.

Geneve-Servetessä Filppula ei jatka, eikä ilmeisesti muuallakaan alppimaassa. Filppulan perheellä on asunnot Pohjois-Amerikassa ja Helsingissä.

– Geneve-Servette tosiaan tiedotti kauden jälkeen, että en jatka. Itse olin puntaroinut päätöstä jo kauden puolivälissä ja ilmoitin siitä seuralle ajoissa reilun pelin merkeissä.

– Olen antanut itselleni nyt aikaa miettiä, että pystyykö vielä olemaan (pelaajana) mukana täysillä. Kropan ja paikkojen kanssa ei ole ollut ongelmia.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Selänteen kokemus

Selänne juhli rauhallisesti keskiviikkona 54-vuotissyntymäpäiväänsä. Peliuransa hän päätti 10 kautta sitten maailman kovimmassa liigassa NHL:ssä Anaheim Ducksissa.

– Kroppa kertoi ja tuli myös fiilis, että tämä voisi olla tässä, Selänne muistelee.

Tennissparrauksen perusteella Filppula on Selänteen mukaan mainiossa ajokoiramaisessa tikissä.

– Sanon aina, pelaat niin kauan kuin tuntuu hyvältä ja se on kivaa.

Selänne painottaa motivaation osuutta.

– Porkkana HIFK:ssa voisi olla mestaruus. Jokereissa taas tuhkimotarina. Minulle iso juttu oli, että olin nostamassa Jokereita liigaan. Valle (Filppula) on fiksu mies, hän tietää mitä tekee.

Lue myös:

    Uusimmat