F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Valtteri Bottas kärsi inhottavasta ongelmasta kesken F1-kisan – nyt hän kertoo tapauksen taustoista

11:35
Videolla Valtteri Bottaksen haastattelu Italian GP -viikonlopun alta.

Puutuminen. Asia, josta monella on kokemusta. F1:ssä ilmiö on harvinaisempi, ainakin siinä muodossa, ettei asiaa tuoda kovin usein esille. Mercedeksen suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas toi. Bottas kertoi piinaavasta ongelmasta kesken Belgian kisan. Suomalaiskuskin mukaan Mercedes ei ole vielä tehnyt asialle mitään.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Italian GP suorana 4.-6.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Italian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottas kertoi ongelmasta Belgian kisan puolen välin paikkeilla. Viesti välittyi myös kansainväliseen televisiolähetykseen.

– Minulla on puutumisongelmia vasemman jalkani kanssa, kun jarrutan, Bottas kertoi.

Torstaina Italiassa Bottas paljasti, että hän koki samankaltaisia ongelmia ensimmäisellä Mercedes-kaudellaan vuonna 2017.

– Silloin ongelmat olivat peräisin ajopenkistä. Silloin puutumista esiintyi tietyissä painekohdissa. Siihen puututtiin ja ongelma hoidettiin. 

– Sama ongelma on esiintynyt joskus aiempinakin vuosina, joten kyse ei ole mistään taianomaisista jutuista. Puutuminen on yksinkertaisesti peräisin G-voimista.

Mercedeksen tekninen päällikkö James Allison sanoi tallin Belgian kisa-analyysissä, että Mercedes aikoo tehdä muutoksia, jotta Bottas tuntee olonsa mahdollisimman mukavaksi.

Ainakaan vielä Mercedes ei ole tehnyt konkreettisia liikkeitä.

– Talli on asian päällä. He kuuntelevat aina tarkasti, että mitä kuskit sanovat, kun tullaan ajomukavuuteen. Asia on työn alla. Toivotaan, että kaikki sujuu nyt hyvin.

– Vietämme kuitenkin aika paljon aikaa auton sisällä, joten on selvää, että kaiken pitää olla täydellisesti kunnossa. Pystyn kyllä ajamaan, mutta itse ajokokemuksesta voi tehdä mukavamman, Bottas kuvaili.

Puutumisongelma johti siihen, että Bottas ei pystynyt antamaan kunnolla painetta jarrututstilanteissa. Suomalainen pystyi kuitenkin ajamaan Belgian GP:n loppuun.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja