Valtteri Bottakselle ja Lewis Hamiltonille huolia loppukaudelle – Toto Wolff Mercedeksen ongelmasta: Liian myöhäistä

F1:ssä Mercedes taistelee loppukaudella sekä kuljettajien että valmistajien MM-tittelistä. Saksalaistallilla on kuitenkin tällä hetkellä omia huolenaiheita. Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin mukaan hänen johtamansa talli ei enää täysimittaisesti pysty reagoimaan isoon huolenaiheeseen.

Mercedes on kärsinyt tällä kaudella luotettavuusongelmista. Ongelmat ovat johtaneet siihen, että esimerkiksi Valtteri Bottas on tiputettu kahdesti joukon hännille moottoriosavaihdosten takia. Lewis Hamilton sai maistaa oman osansa Turkissa, missä britin lauantainen paalupaikka vaihtui moottorirangaistuksen myötä lähtöruutuun 11.

Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin mukaan saksalaistiimi ei enää pysty valmistamaan uusia moottoriosia tälle kaudelle. Niin Mercedeksen kuin kaikkien muiden tallien kehitystyö on käännetty jo täysin vuoden 2022 autojen valmistuksen puolelle.

– Yritämme välttää ongelmat niillä keinoilla, mitä meillä on. Enää ei ole mitään järkeä alkaa valmistaa uusia osia, Wolff sanoi Auto, Motor und Sportin mukaan.

Wolff viittaa ”liian myöhäiseen ajankohtaan”.

Luotettavuusongelmat voivat hyvinkin johtaa siihen, että kuljettajien mestaruustaistoa käyvä Hamilton joutuu ottamaan vielä yhden uuden moottorin käyttöönsä. Wolffin mukaan skenaario on mahdollinen, sillä talli ei ole vieläkään päässyt täysin jyvälle siitä, mistä ongelmat johtuvat.

Red Bullin Max Verstappen johtaa tällä hetkellä kuljettajien MM-sarjaa kuuden psiteen erolla ennen Lewis Hamiltonia. Tallien puolella Mercedeksellä on 36 pisteen kaula Red Bulliin.

Lue myös:

    Uusimmat