Raija Toiviainen nimitettiin valtakunnansyyttäjäksi – edeltäjä irtisanottiin rikostuomion jälkeen

2:52

Uudeksi valtakunnansyyttäjäksi on nimitetty Raija Toiviainen. Toiviainen on hoitanut virkaa sijaisena tammikuusta lähtien, kun Matti Nissinen irtisanottiin.

Valtioneuvosto teki Toiviaisen nimityksestä esityksen, jonka presidentti Sauli Niinistö vahvisti presidentin esittelyssä.

Toiviainen aloitti Valtakunnansyyttäjänvirastossa vuonna 1997. Ennen valtakunnansyyttäjän sijaisuutta hän on toiminut valtionsyyttäjänä ja kansainvälisen yksikön päällikkönä. Vuodesta 2016 Toiviainen on toiminut apulaisvaltakunnansyyttäjänä.

Korkein oikeus tuomitsi Matti Nissisen viime joulukuussa tahallisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta 40 päiväsakkoon. Korkeimman oikeuden mukaan Nissinen osallistui esteellisenä syyttäjälaitoksen koulutushankintoihin vuosina 2010–2015. Hankinnat tehtiin yrityksestä, jossa Nissisen veli oli merkittävässä asemassa.

Tämän jälkeen valtioneuvosto päätti Nissisen erottamisesta. Oikeusministeri Antti Häkkänen (kok.) kommentoi tuolloin, että Nissisen jatkaminen virkarikostuomion jälkeen olisi uhannut oikeusjärjestelmän toimintakykyä, uskottavuutta ja luotettavuutta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja