Vältä yleistä puhdistusvirhettä: Näin poistat silmämeikin ihoa ja ripsiä vahingoittamatta

Tiesitkö, että silmänympärysiho on huomattavasti ohuempaa kuin iho muualla kasvoissa? Asiantuntijan mukaan monet suomalaisnaiset sortuvat tekemään kohtalokkaan virheen silmämeikkiä puhdistaessa, jonka vuoksi herkkä silmänympärysiho sekä ripset kärsivät.

Ihon kokonaisvaltainen puhdistaminen tulisi kuulua jokaisen naisen sekä miehen aamu- seka iltarutiineihin. Myös meikki tulisi puhdistaa huolellisesti joka ilta pois.

Ensimmäisenä silmämeikki puhdistetaan silmämeikinpuhdistustuotteella, jonka jälkeen kasvot puhdistetaan omalle ihotyypille sopivalla puhdistustuotteella: puhdistus viimeistellään kasvovedellä ennen hoitavien ihonhoitotuotteiden levittämistä.

Kauneuden asiantuntija Tarja Gallacherin mukaan suomalaisten naisten pitäisi petrata silmämeikinpuhdistustaitojaan: hosuminen ja liian kovakourainen puhdistaminen kuuluvat suomalaisten helmasynteihin.

– Ensimmäinen sudenkuoppa tapahtuu yleensä silmämeikkiä puhdistaessa: silmää hierotaan pumpulilla hullun lailla, jonka myötä mascara ainoastaan leviää iholle. Silloin kuluttajan reaktio usein on, että tuote on huono. Tuotteessa ei kuitenkaan ole vikaa, vaan todellisuudessa sitä on käytetty väärin, Gallacher kuvaa.

– Yhdeksän kymmenestä naisesta tekee sen virheen, että rupeaa suorastaan hankaamaan pumpulilla silmämeikkiä pois. Hankaaminen ei kuitenkaan tee hyvää silmänympärysiholle: se on ohuinta ihoa kasvojen alueella.

Asiantuntija muistuttaa myös, että kovakourainen hankaaminen vaikuttaa negatiivisesti myös ripsiin. Koska silmämeikki on usein kasvomeikkiä pysyvämpää, sen puhdistaminen vaatii kärsivällisyyttä ja rauhallista otetta.

– Jos sinulla on paljon mascaraa ja rupeat sitä kovakouraisesti hankaamaan, se tekee ainoastaan hallaa ripsille. Pieni maltti siinä! Mascara on huomattavasti helpompi poistaa, kun malttaa pitää kostutetun vanun ensin paikallaan, ja sitten vasta pyyhkii mascaran pois hellästi, Gallacher kuvailee.

Näin puhdistat silmämeikin oikein:

1. Mascara puhdistetaan silmämeikinpuhdistusaineeseen kostutetulla vanulapulla. Huomioi, että vanulappu on hyvälaatuinen ja pehmeä. Ravista silmämeikinpuhdistusainetta ennen käyttöä ja kostuta vasta sitten vanulappu tuotteella.

2. Huomioi, että tuotetta on sopiva määrä: liiallinen määrä voi ärsyttää silmää, liian vähäinen puolestaan aiheuttaa herkästi sen, että silmää tulee hangattua.

3. Paina kostutettu vanulappu hellästi suljetun silmäluomen päälle ja odota vähintään viisi sekuntia, ennen kuin pyyhit kevyesti silmämeikin pois. Näin tuote ennättää imeytyä ja meikki lähtee helpommin.

4. Toista tarvittaessa uudella, puhtaalla vanulapulla.

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat