Valokuvaajan salaman säikäyttämän ravurin omistajalle ei korvauksia

Forssan Kuninkuusravien järjestäjien ei tarvitse Turun hovioikeudenkaan mielestä maksaa A.T.Ekon omistajalle vahingonkorvausta menetyistä palkintorahoista.Torstainen päätös liittyy vuoden 2006 ns. Pikkukunkku-kisaan.

A.T.Eko johti lähtöä toisella kierroksella, kunnes se laukkasi pelästyttyään valokuvaajan salamaa. Maaliin ori tuli kolmantena. Hevosen puoliksi omistava nainen haki kanteella palkintorahojen erotusta, ensisijaisesti 7000:tta euroa.

Forssan käräjäoikeus totesi vuosi sitten järjestäjien tehneen virheen, kun valokuvaajaa ei häädetty pois väärästä paikasta. Raviurheilussa ei kuitenkaan voi olla niin varma voitosta tai häiriintymättömästä suorituksesta, että häviäjälle syntyisi oikeus vahingonkorvaukseen sopimusoikeuden perusteella.

Hovioikeudessa omistaja vetosi kilpailun merkittävyyteen sekä siihen, että ravikilpailujen järjestämiseen liittyy julkisen vallan käyttöä. Molemmat perusteet HO torjui, vaikka sen ei olisi tarvinnut ottaa lainkaan kantaa näin myöhäisessä vaiheessa esitettyihin seikkoihin.

Nainen joutuu korvaamaan Forssan Seudun Hippokselle runsaat tuhat euroa hovioikeusvaiheen oikeudenkäyntikuluja.

Käräjäoikeus näki riitajutulle niin hyvät perusteet, että molemmat osapuolet joutuivat maksamaan omat alioikeuskulunsa, yhteensä liki 18 000 euroa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat