Valkoviinissä haudutettu lohikyljys ja punajuuri-kaprispaistos

  • 4 isoa lohikyljystä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 4 dl kalalientä
  • 2 timjaminoksaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa ja valkopippuria

Laita valkoviini, kalaliemi, timjaminoksat ja valkosipuli laakealle pannulle tai kattilaan. Kun liemi poreilee, laita kalat kypsymään. Hauduta hiljaisella lämmöllä noin 10 minuuttia. Nosta varovasti pois ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile punajuuripaistoksen kera

Punajuuri-kaprispaistos

  • 3 isoa punajuurta keitettynä ja kuorittuna
  • 1 punasipuli
  • 1 sitruuna
  • 2 tl kapriksia
  • 0,5 dl oliivia renkaina
  • noin 0,5 dl rypsi- tai oliiviöljyä
  • 4 rkl balsamiviinietikkaa
  • nippu persiljaa

Kuutioi punajuuret ja hienonna punasipuli. Fileoi sitruuna ja puhdista siitä lihat talteen. Lämmitä pannu ja paista punajuuria sekä sipulia runsaassa öljyssä. Lisää mukaan sitruuna, etikka, kaprikset ja oliivit. Lisää lopuksi mukaan runsaasti leikattua persiljaa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lue myös:

    Uusimmat