Valkovenäläistoimittaja kertoo maan median synkkenevästä tilanteesta: kymmeniä kotietsintöjä viimeisen reilun viikon aikana

Suomessa asuva Olga lähettää kotimaansa poliittisille vangeille kirjeitä:"Valko-Venäjä on kuin suuri keskitysleiri" 5:15
Katso myös: Suomessa asuva Olga lähettää kotimaansa poliittisille vangeille kirjeitä: "Valko-Venäjä on kuin suuri keskitysleiri"

Valko-Venäjän hallinnon toimet maan riippumattoman median suitsimiseksi käyvät yhä kovemmiksi.

Valkovenäläistoimittaja Hanna Liubakova kertoi maanantaina Twitterissä, että vuoden alusta lähtien maassa on tehty toimituksiin ja toimittajien koteihin 107 etsintää, joista 63 viimeisten 10 päivän aikana.

Liubakovan mukaan 34 median edustajaa on tällä hetkellä vangittuna.

Valko-Venäjän itsevaltaisen johtajan Aljaksandr Lukashenkan hallinto on vaikeuttanut median toimintaa monin tavoin viimevuotisten vilpillisinä pidettyjen presidentinvaalien ja niitä seuranneiden laajojen protestien jälkimainingeissa.

Toissa viikolla Valko-Venäjän viranomaiset sulkivat maan vanhimman uutisorganisaation Nasha Nivan verkkosivuston syytettyään sitä laittoman sisällön julkaisemisesta. Viranomaiset myös ratsasivat Nasha Nivan toimittajien koteja.

Valko-Venäjän tilanteen odotetaan saavan tällä viikolla taas kansainvälistä huomiota, sillä maanpaossa oleva oppositiojohtaja Svjatlana Tsihanouskaja on vierailulla Yhdysvalloissa. Hänen on tarkoitus tavata vierailullaan Valkoisen talon edustajia.

Lue myös:

    Uusimmat