Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Valkosuklaatorttu

Valkosuklaatorttu
Valkosuklaatorttu
Julkaistu 29.12.2009 08:00

Torttu on leivottu hiutalepohjaan, voit kokeilla hiutaleiden tilalle myös murustettuja piparkakkuja. Tätä pohjaa ei tarvitse kypsentää uunissa.

1 iso vuoka, halkaisija 28-30 cm

Torttupohja:
6 dl Myllyn Paras Neljän Viljan Hiutaleita
1 dl sokeria
¾ dl kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria
100 g sulatettua voita
¾ dl (laktoositonta) maitoa tai kahvia
(1 rkl rommia, kahvilikööriä tai rommiaromia)

Täyte:
4 liivatelehteä
1 dl (laktoositonta) maitoa
100 g valkoista suklaata
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 dl kookoshiutaleita
2 dl kuohukermaa

Päälle:
viinirypäleitä ja satsumia
1½ dl appelsiini- tai omenatuoremehua (+ likööriä)
3 liivatelehteä

Sekoita kaikki torttupohjan ainekset keskenään. Kaada seos voidellulle piirakkavuoalle (halkaisija noin 28 cm) ja painele taikina käsin tasaiseksi pohjaksi. Laita pohja jähmettymään jääkaappiin ja valmista täyte.

Liuota liivatelehtiä ensin hetki kylmässä vedessä. Kuumenna maito ja sulata liivatelehdet siihen. Sulata valkoinen suklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa ja sekoita se maito-liivateseokseen. Vatkaa erikseen sokeri ja muna vaahdoksi, lisää kookoshiutaleet ja maitosuklaaseos ohuena nauhana vatkaten.

Vatkaa erikseen kerma vaahdoksi ja yhdistä seokset vatkaten. Kaada täyte torttupohjalle ja anna hyytyä vähintään tunti jääkaapissa.

Sulata kylmässä vedessä liotetut liivatelehdet 1½ dl:aan kuumaa mehua. Anna jäähtyä, mutta älä anna hyytyä.

Asettele satsumaviipaleita ja viinirypäleitä kauniisti tortun päälle koristeeksi ja kaada liivatemehu kiilteeksi tortun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Uutta tietoa suositun diabetes- ja laihdutuslääkkeen hyödyistäEnsitreffit alttarilla -Jannella ahaa-elämys riitelystä – "Tunteet osoittavat aina kohti tarvetta"Älä jätä väliin renkaidenvaihdossa: Turhaksi koettu toimenpide on ehdottoman tarpeellinenSuihkuseinä puhtaaksi sitruunan avulla – näin helppoa se onTeemu syö joka päivä täysin ilmaiseksi – löysi kerran lähes 500 euroa käteistä roskiksestaUusi hoitomuoto tuhoaa syövän LED-valolla: "Läpimurto"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:20
    Lääkkeet

    Uutta tietoa suositun diabetes- ja laihdutuslääkkeen hyödyistä

  • 13:12
    Seksi ja parisuhde

    Ensitreffit alttarilla -Jannella ahaa-elämys riitelystä – "Tunteet osoittavat aina kohti tarvetta"

  • 12:10
    Renkaanvaihto

    Älä jätä väliin renkaidenvaihdossa: Turhaksi koettu toimenpide on ehdottoman tarpeellinen

  • 10:45
    Siivous

    Suihkuseinä puhtaaksi sitruunan avulla – näin helppoa se on

  • 09:42
    Ruoka

    Teemu syö joka päivä täysin ilmaiseksi – löysi kerran lähes 500 euroa käteistä roskiksesta