Valkosuklaasydän-muffinit

Herkulliset suklaamuffinit helpottavat makean nälkää! Näihin muffineihin käytetään sekä valkoista että tummaa suklaata. Kerman voi korvata smetanalla, kevyemmällä piipämmä tai esim. soijakermalla.

Valkosuklaasydän-muffinit

15-20 kpl

  • 3½ dl karkea tai erikoisvehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 100 g tummaa suklaata rouheena
  • 3 munaa
  • 1,2 dl juoksevaa margariinia (100 g)
  • 2 dl kermaa tai kemavalmistetta
  • Suklaasydän:
  • 100 g valkosuklaapaloja (n. 10 palaa)

Sekoita kuivat aineet ja suklaarouhe keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina muffinivuokiin. Paina lopuksi jokaisen muffinin keskelle puolikas pala suklaata (tai halutessasi oikein suklaisen, laita kokonainen pala).

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 15 minuuttia. Paistoaikaan vaikuttaa muffinien koko.

VINKKI: Tee suklaaosuus toisinpäin, käytä taikinan valkosuklaata rouheena ja käytä suklaasydämiin tummaa suklaata.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat