Valkosuklaa-mansikkakakku keksipohjaan

Mansikoiden ollessa parhaimmillaan niitä kannattaa käyttää tuoreena kakkuihin ja leivoksiin.

Mansikkakakku voi olla perinteinen munavaahtopohjaiseen kakkupohjaan leivottu kakku tai helpommin ilman vaahdotuksia kaurakeksitaikinapohjasta valmistettu kakku.

Kahdella Kauramurotaikinapaketilla saat 4-kerroksiseen kakun

15 isohkoa palaa

Pohja:
2 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (4 levyä)

Valkosuklaarahka:
4-5 dl vatkautuvaa kermaa
150 g valkosuklaata
2 tlk valkosuklaa- tai sitruunarahkaa (400 g)

Mansikkatäyte:
3-4 dl soseutettuja mansikoita
5 dl viipaloituja mansikoita

Kostutus:
1 dl rasvatonta maitoa
1 tl vaniljasokeria

Koristelu:
1 l mansikoita
1 ruukku sitruunamelissaa

Sulata taikinalevyt ja kauli kaikista neljästä levystä leivinpaperin päällä isot, ruokalautasen kokoiset pyöreät kakkupohjat. Paista kakkupohjia 200-asteisessa uunissa noin 7-10 minuuttia ja jäähdytä.

Ota 1dl kermasta erilleen, kuumenna se kattilassa ja sulata suklaa varovaisesti siihen. Anna jäähtyä. Vatkaa loppu kerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka ja jäähtynyt sulatettu suklaa vatkaten niin, että valkosuklaakermakin vaahtoutuu kiinteämmäksi vaahdoksi siinä sekoitettaessa.

Kokoa kakku tarjottimelle. Kostuta alimmaksi tuleva kakkupohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä pohjalle mansikkasosetta, marjoja ja osa valkosuklaarahkasta. Nosta toinen levy päälle. Kostuta levy ja levitä sen päälle osa valkosuklaarahkasta. Tee näin kaikki kerrokset. Koristele viipaloiduin mansikoin ja sitruunamelissanoksin

Nosta kakku hetkeksi jääkaappiin, jotta sitä on helpompi leikata. Valmis kakku säilyy rapeana noin tunnin, jonka jälkeen se alkaa olla jo melko kostea. Toisaalta hyvin kostunut kakku on monien makuun.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat