Valkoinen talo kiistää väitteet Bidenin jäätymisestä – syyttää tämän videon muokkaamisesta

Barack Obama avitti Bidenin pois lavalta 0:38
Katso yltä kohua herättänyt tilanne, jossa Obama ja Biden poistuvat lavalta.

Valkoinen talo kiistää repubikaanipuolueen ja The New York Postin väitteet siitä, että Joe Biden olisi jäätynyt hetkeksi paikoilleen varainkeruutilaisuuden esiintymislavalla viime viikonloppuna Yhdysvaltain Los Angelesissa.

Valkoisen talon lausunnossa syytetään oikeistokriitikoita tilanteesta julkaistun videon tietoisesta muokkaamisesta epäedulliseen suuntaan, kertovat CNN ja BBC.

81-vuotiaan Joe Bidenin terveydentilasta on jo pidemmän aikaa esitetty huolestuneita kommentteja, ja erinäisiä videoita heikentyneen terveyden osoittamiseksi on myös liikkeellä. 

Viimeisin niistä on viime viikonlopulta Los Angelesista, jossa Yhdysvaltain presidentti Joe Biden esiintyi yhdessä maan entisen presidentin Barack Obaman kanssa varainkeruutilaisuudessa.

Videolla näkyy tilanne, jossa presidenteille annetaan tilaisuuden päätteeksi suosionosoituksia. 

Videon perusteella muun muassa New York Post väitti Bidenin jäätyneen hetkeksi lavalla niin, että Obaman oli tartuttava häntä kädestä ja ohjattava hänet pois paikalta. 

Valkoisen talon lehdistösihteeri Karine Jean-Pierre kommentoi maanantaina tiedotustilaisuudessa, että Bidenista kuvatut videot ovat manipuloituja ja ne on tehty "vilpillisessä mielessä".

– Ne osoittavat sen, kuinka epätoivoisia republikaanit ovat.

Valkoinen talo arvostelee New York Postia myös toisen Biden-videon kehystämisestä, joka julkaistiin viime viikolla G7-maiden kokouksen yhteydessä. 

Lehden mukaan Biden olisi alkanut harhailla laskuvarjohyppynäytöksen aikana, ja muiden G7-maiden johtajien oli pitänyt vetää Biden takaisin tilanteeseen. 

Alla Telegraphin julkaisema twiitti ja video tilanteesta.

Republikaanit valitsee presidenttiehdokkaansa heinäkuun puolivälissä ja demokraatit elokuussa. Presidentinvaalit järjestetään maassa marraskuussa. 

Lue myös:

    Uusimmat