Mainos

Valkoinen talo: Bin Laden -nauha on aito

Al-Qaida-verkoston johtaja Osama Bin Laden syyttää ääninauhalla länsimaita ristiretkisodasta islamia vastaan.

Yhdysvallat uskoo, että Al-Jazeera -tv-kanavan tänään julkistama Osama bin Ladenin ääninauha on aito. Valkoisen talon tiedottaja kertoi asiasta myöhään illalla.

Nauhalla bin Ladeniksi esitelty mies syyttää al-Jazeera-satelliittikanavan ääninauhalla länttä "ristiretkeläis-sionistisesta sodasta" islamia vastaan. Lisäksi Al-Qaida-verkoston johtaja vaatii boikottia Yhdysvaltoja ja muita länsimaita vastaan tanskalaislehdessä olleiden profeetta Muhammed -pilapiirrosten takia.

Kansat länsimaissa ovat ääninauhan mukaan osaltaan vastuussa islamia vastaan käynnissä olevasta sodasta. Uutistoimistojen mukaan bin Laden näyttää näin julistavan, että tavalliset ihmiset länsimaissa voivat olla militanttien iskujen kohteena.

Ääninauhan mukaan lännen yritykset eristää palestiinalaisalueiden Hamas-hallitus samoin kuin Darfurin kriisi Sudanissa ovat esimerkkejä lännen "ristiretkestä" islamia vastaan. Sudanin ja sen naapurimaiden muslimien pitäisi bin Ladenin mukaan olla valmiina taistelemaan "ristiretkeläis-ryöväreitä" vastaan Darfurissa.

- Tavoitteemme on selkeä: puolustaa islamia samoin kuin sen maita ja kansoja eikä Khartumin hallitusta, vaikkakin etumme ovat yhteiset, sanoo bin Laden viitaten Sudanin islamilaiseen hallitukseen.

Al-Jazeera julkisti edellisen kerran tammikuussa ääninauhan, jolla bin Ladenin sanottiin puhuvan. Nyt bin Laden sanoo läntisten johtajien torjuneen hänen tuolloin esittämänsä aselepotarjouksen.

Yhdysvallat etsintäkuulutti Osama bin Ladenin vuoden 2001 syyskuun 11. päivän terrori-iskujen jälkeen ja lupasi 25 miljoonan dollarin palkkion hänen löytämiseensä johtavista tiedoista. Bin Ladenin on arveltu piileskelevän Afganistanin ja Pakistanin rajaseudun vaikeapääsyisellä heimoalueella.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.