Mainos

Valkeakosken tehdaspalon tutkimukset jatkuvat

UPM-Kymmenen Valkeakosken tehdaspalon taustalla näyttää alustavien tietojen mukaan olleen tekninen vika. Yksikönjohtaja Perttu Saarela arvelee kuitenkin, että palon syyn tarkka selvittäminen saattaa kestää pari viikkoa.

-Ei ole tullut esiin mitään sellaista, että henkilökunta olisi tehnyt jonkin virheen. Syytä etsitään tekniseltä puolelta, kertoo Saarela. eilisiltana syttynyt tulipalo tuhosi Valkeakosken Tervasaaren tehtaalla soodakattilan savukaasujen pesurin, lasikuituisen savupiipun ja kattorakenteita. Saarela arvioi tänään, että vahinkojen rahallinen arvo on kymmenen miljoonan markan paikkeilla.

-Monista kymmenistä miljoonista ei näytä olevan kyse, sanoo Saarela. Palovahinkojen korjausta ryhdyttiin Saarelan mukaan suunnittelemaan heti.

Paperikone käyntiin piankin?

Palon vuoksi Tervasaaren sellunkeittoyksikkö joudutaan pitämään pysähdyksissä alustavan arvion mukaan pari viikkoa. Sen sijaan eilen seisautettu paperikone voidaan Saarelan mukaan todennäköisesti käynnistää aiemmin, mahdollisesti jo huomenna.

-Oma sellutehdas tuottaa meillä noin puolet paperin raaka-aineesta. Nyt on menossa järjestelyt muualta tuotavan raaka-aineen lisäämiseksi, selvittää Saarela.

Tervasaaressa toimii neljä paperikonetta. Niistä yksi jouduttiin pysäyttämään palon vuoksi. Henkilökunnan lomautuksiin tulipalo ei Saarelan mukaan tule johtamaan. Tervasaaressa on töissä runsaat 800 henkilöä.

Savua ja hajua, mutta ei myrkkyjä

Tulipalo ei näytä aiheuttaneen ainakaan vakavia ympäristöhaittoja Valkeakoskella. Noki ja paha haju levisivät kuitenkin eilen tuulen mukana laajalle kaupungin eteläosiin.

-Palaneessa piipussa oli muoviosia, mutta ei kuitenkaan PVC:tä vaan vaarattomampia muoveja, kertoo Valkeakosken ympäristönsuojelupäällikkö Esko Tamminen.

Palo alkoi eilisiltana kello 18:n jälkeen. Tuli lähti liikkeelle savukaasujen pesurista sen jälkeen, kun soodakattilaa käynnistettiin käyttökatkon jälkeen ja sitä lämmitettiin maakaasulla. Pesuri sijaitsee 50 metriä korkean rakennuksen 9. kerroksessa. Sen päällä ollut 40-metrinen savupiippu paloi käyttökelvottomaksi. Sammutustöissä ahkeroi noin 40 palomiestä. Valkeakosken palokunta sai tilanteen hallintaan ennen iltayhdeksää. Keskiyön paikkeilla vastuu jälkivartioinnista siirtyi tehtaan omalle palokunnalle.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.