Mainos

Valion ja Maito-Auran sopimus jää voimaan

Turkulaisen Maito-Auran ja Valion välinen sopimus jää voimaan. Osuuskunnan edustajisto käsitteli tänään heinäkuussa tehtyä sopimusta ja antoi hallintoneuvostolle luottamuksensa äänin 54-8. Asia on nyt käsitelty loppuun.

Edustajisto ei voinut varsinaisesti päättää Valio-sopimuksesta, koska osuuskunnan sääntöjen ja osuuskuntalain mukaan päätösvalta asiassa kuuluu hallintoneuvostolle. Edustajisto olisi kuitenkin voinut kaataa hallintoneuvoston ja valita tilalle uuden, joka olisi tehnyt toisenlaisen päätöksen.

Osuuskunta Maito-Auran toimitusjohtaja Reino Tapani sanoi, että Valion hallintoneuvoston hyväksyttyä sopimuksen nimet pannaan paperiin. Osuuskunnan edustajistoon kuuluu 65 jäsentä, joista paikalla oli 62. Keskustelu kokouksessa oli vilkasta ja asiallista.

Tamperelainen osuuskunta Maito-Pirkka päätti irtautua Valiosta ja alkaa itse kerätä tuottajiltaan maidon. Maito-Auran hallintoneuvosto puolestaan päätti hyväksyä Valion kanssa neuvotellun sopimuksen. Sen mukaan Maito-Aura vuokraa meijeritilansa Valiolle edelleen seuraavan kymmenen vuoden ajan. Sitten Maito-Aura ja Valio perustavat yhteisen kiinteistöyhtiön hoitamaan meijereitä.

Valiolle Maito-Auran säilyminen sen hallinnassa on tärkeää, sillä suurten meijerien itsenäistyminen saattaisi johtaa hintakilpailuun. Tunturi sanoi, että Euroopassa pyritään laajoihin elintarvikeketjuihin, ja tällainen suuntaus sopii Suomeenkin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.