Mainos

Vakuusjankkaus kyllästyttää konkaripoliitikkoja: "Ei ratkaise kriisiä"

Konkaripoliitikkojen mukaan vakuuskeskustelu Suomessa on ajautunut väärille raiteille.

– Vakuuskeskustelu saanut Suomessa itseään suuremman roolin ja haudannut alleen sen, että Euroopassa on edelleen vakava talouskriisi jo kohta kolmatta vuotta eikä loppua näy, kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jan Vapaavuori toteaa Huomenta Suomen haastattelussa.

Myös keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen sekä europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari ovat samoilla linjoilla.

–Vakuuksien ympärillä pyöriminen voitaisiin lopettaa, tämä on tällainen suomalainen sivujuonne, joka ei tätä kriisiä ratkaise, Tiilikainen toteaa.

Suomi vastaan Eurooppa -puheista pitäisi luopua

Sinällään poliitikot pitävät Suomen saamia vakuuksia hyvänä asiana. Tiilikaisen mukaan keskustelua pitäisi nyt kuitenkin ohjata uusille urille.

– Emme pääse mihinkään siitä, että ollaan askel askeleelta menty suurempaan yhteisvastuuseen. Mikä on se päätepiste, minkälaista Eurooppaa me halutaan, minkälaista euroaluetta Suomi haluaa, siitä pitäisi päästä keskustelemaan.

Myös Vapaavuori näkee, että Euroopan ongelmat vaativat yhä ratkaisua.

– Jos Euroopassa ryhtyy menemään oikeasti huonosti, niin kyllä se näkyy Suomessa erittäin vakavasti. Se näkyy myös tavallisen kansalaisen arjessa esimerkiksi työttömyytenä. Siinä mielessä meillä on suuri intressi olla vakauttamassa Eurooppaa. Se työ on vielä kesken, eikä se näillä tukipaketeilla ratkea.

Jaakonsaaren mukaan koko vakuuskeskustelussa on noussut esiin suomalaisten maailmankuvan kannalta ikävä piirre.

– Ikään kuin kyseessä olisi Suomi vastaan muu Eurooppa, kun nimenomaan koko Eurooppa on samassa veneessä, Jaakonsaari toteaa.

– Jos kaikki maat olisivat käyttäytyneet samalla lailla kuin Suomi, niin tästä ei olisi tullut yhtään mitään.

Katso Jan Vapaavuoren (kok), Liisa Jaakonsaari (sd) ja Kimmo Tiilikaisen (kesk) haastattelu: (Huomenta Suomi 18.7.2012)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.