Mainos

Vakoilusta tuomitun työkaveri: Tämä oli järkytys

Vakoilusta vankilaan tuomitun suomalaisprofessori Timo Kivimäen tuomio oli järkytys hänen työkavereilleen. Kivimäki tuomittiin viiden kuukauden ehdottomaan vankeuteen vakoilusta Tanskassa.

– Tämä oli suuri järkytys ja yllätys koko kansainvälisen politiikan sekä rauhan ja konfliktien tutkijakunnalle, kertoo Kivimäen työkaveri Liisa Laakso MTV3:n Seitsemän uutisten haastattelussa.

Laakso on tukenut Kivimäkeä myös julkisesti. Kivimäkeä epäiltiin tietojen luovuttamisesta venäläisdiplomaateille ja Venäjän tiedustelupalvelun avustamisesta.

Laakson mukaan tutkijan on aivan normaalia pitää tiivistä yhteyttä eri maiden diplomaatteihin, varsinkin kansainvälisen politiikan tutkimuksessa.

– Jos tarkoituksena on auttaa kiistojen selvityksessä, niin yhteydenpito on aivan luonnollinen osa työtä.

Laakso muistuttaa myös, että Kivimäkeä ei syytetä luottamuksellisten tietojen luovuttamisesta, vaan ainoastaan tutkijoiden ja muiden julkisesti saatavilla olevien yhteystietojen antamisesta.

– Kyllä varmasti Suomessakin tutkijoiden täytyy nyt käydä viranomaisten kanssa läpi tämäntyyppisiä yhteyksiä – että mikä oikeastaan on sallittua ja mikä ei. Lähinnä täytyy keskustella siitä, että missä se raja viranomaisten näkökulmasta menee, Laakso sanoo.

Oikeudenkäynti pidettiin suljetuin ovin, eikä edes syytteitä kerrottu tarkasti julkisuuteen. Oikeudenkäynnin salaamisen syyksi on epäilty varovaisuutta Venäjän suhteen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.