Mainos

Vakoilusta tuomittu Dumell: Olin Supon näytön paikka

- Suojelupolisi oli turmeltunut ja poliittisesti korruptoitunut poliisi, jota halveksittiin poliisin sisälläkin. Se oli heille näytön paikka, sanoo 25 vuotta sitten vankeuteen tuomittu toimittaja Matts Dumell. Asiasta kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Vankilaan vuonna 1984 joutunut Matts Dumell kertoo nyt, miten suojelupoliisi nappasi hänet. Dumeliin kohdistunut tutkinta alkoi, kun presidentiksi valittu Mauno Koivisto antoi Supon päällikölle Seppo Tiitiselle tutkintakäskyn. Vakoilutuomio maksoi Dumelille perheen, kodin ja työpaikan.

Toimittaja Matts Dumellin vakoiluepäilyn tutkinta alkoi presidentti Mauno Koiviston käskystä. Dumell sai vuonna 1983 hovioikeudessa kahdeksan kuukautta ehdollista vankeutta. Korkein oikeus muutti tuomion ehdottomaksi. Dumell joutui vankilaan syksyllä 1984. Koivisto ei armahtanut häntä.

Vakoojan varjo on seurannut Dumellia näihin päiviin asti. Kymmenisen vuotta sitten Dumell sai eräänlaisen hyvityksen, kun hän sai Supon sisältä vahvistusta käsitykselleen, jonka mukaan hänestä tehtiin sijaiskärsijä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.