Vahvasti aloittanut ravuri ei turhia hötkyile

Luotettava ohjastaja on myös tärkeä lenkki ravihevosen kehittämisessä kohti potentiaalinsa maksimointia. Tiina Hietanen luottaa Juha Utalaan myös kilpailu-uraansa aloittelevan Bail Out Kempin kanssa.

Tiina ja Harry Hietasen viimeisimmät menestyshevoset ovat olleet Vivian Caramel (voittosumma 27 255 euroa) sekä Werner Hide (38 160 euroa). Viimeisin tulokas kaksikon käsistä on neljästi urallaan startannut ja kerran voittanut neljävuotias ruuna Bail Out Kemp.

– Tosi kiva hevonen, joka oli äärettömän helppo opettaa ravuriksi. Opetuslähdön jälkeen isolle hevoselle tuli todennäköisesti kasvuperäistä ongelmaa. Kim Sellin avulla ruuna saatiin kuitenkin oikeille urille, Tiina Hietanen kertoo.

– Kun palat loksahtivat kohdilleen, se lähti kehittymään hämmästyttävin harppauksin. Hyvin on mennyt, ja toivottavasti menee jatkossakin.

Verratessaan aikaisempiin otsikkohevosiinsa, Hietanen näkee Bail Out Kempissä olevan ainesta voitokkaan ja luotettavan kolmen joukkoon sijoittujan Werner Hiden jalanjäljille.

– Tämä on jo luonteeltaan Vivian Caramelia parempi, joka oli säpäkkä oman tiensä kulkija. Se ei aina palvellut ihmistä.

– Bail Out Kemp tekee juuri niin kuin käsketään. Se on jopa vähän liiankin lunki, joka tekee vain sen mitä vaaditaan. Jos kehitys jatkuu, hyvä vertailukohta on Werner Hide.

Ohjastajan tärkeä rooli

Tiina Hietanen on tehnyt aikaisempienkin valmennettaviensa kanssa yhteistyötä Juha Utalan kanssa, eikä hän ole nähnyt syytä vaihdokseen Bail Out Kempinkään kanssa. Hietanen kehuu Utalan malttia ohjastaa varsan ehdoilla.

– Voittaminen on hirveän kivaa, mutta sen pitää tapahtua niin, että varsa kasvaa siihen pikkuhiljaa. Emme halua jättää hevosen kanssa kaikkea ensimmäisiin startteihin. Rauhallisesti hyvä tulee.

Jokainen kilpailu kehittää

Bail Out Kemp on kehittynyt startti startilta, ja avausvoitonkin se saavutti toissa startissaan. Mallikas alku on ollut taustajoukoille pieni yllätys.

– Se on aika lapsellinen hevonen, ja olemme olleet todella tyytyväisiä, että se lähti heti menemään oikealla kilpailuasenteella.

Viime startissaan ruuna kompuroi laukalle loppusuoralla, juuri kun oli saanut kiritilaa johtavan takaa.

– Bail Out Kemp on iso hevonen, eikä se vielä pysty äkkinäisiin rytminvaihdoksiin. Juhakin otti sitä vähän omaan piikkiinsä.

Hietasten tulevaisuuden toivo starttaa tänään Toto4-pelin toisessa kohteessa, joka 2000 euron ykköspalkinnolla ajettava Nuorten Sarja. Taustajoukot odottavat ruunalta vahvaa suoritusta.

– Hevosen pitäisi parantaa edellisestään jonkin verran, mutta vastuskin kovenee. Takarivin paikka ei välttämättä ole huono tässä vaiheessa uraa. Lähdemme hakemaan hyvää suoritusta, muttei millä hinnalla tahansa.


Bail Out Kemp osallistuu tänään Toto4-pelin 2:nteen kohteeseen, johon pelataan myös Voittaja-peliä. Klikkaa tästä pelikupongille.

Suora lähetys Jokimaan Toto4-pelistä MTV Max -kanavalta ja Katsomosta kello 19.10–20.35!

Lue myös:

    Uusimmat