Vaasan Sport haki kovan voiton – sarjakärki kumoon Marko Anttilan Liiga-paluussa

Sport tekee 0-3 maalin 0:56

Vaasan Sport onnistui ottamaan ison päänahan kukistettuaan jääkiekon SM-liigan sarjakärkenä olleen Ilveksen Tampereella maalein 4–2.

Kaksimetrinen Sport-hyökkääjä Lassi Vanhatalo astui Ilvestä vastaan valokeilaan ja mestaroi upeita alustuksia. Ensin hän tarjoili seitsemän minuutin pelin jälkeen Sebastian Stålbergin viimeistelemän avausmaalin syötöllään maalin takaa selkänsä taakse (video alla).

Sport tekee 0-1 maalin 1:09

Toisen erän ensiminuutilla hän puolestaan kiepahdussyötti limpun taiturimaisesti Henrik Erikssonin viimeisteltäväksi, ja Sport johti 3–0 (video jutun ylälaidassa).

Michael Keränen oli iskenyt avauserässä Sportin toisen maalin ovelan valelaukauksensa jälkeen (video alla).

Sport tekee 0-2 maalin 1:12

Ilves kavensi 1–3:een toisessa erässä onnekkaasti, kun kiekko kimposi Miro Nallin laukauksesta Samuel Jukurin torjunnan jälkeen Sport-hyökkääjä Lari Heikkisen luistimeen ja siitä omaan maaliin (video alla).

Ilves tekee 1-3 maalin 1:10

Simon Johansson nostatti jännitystä tällättyään Ilveksen maalin päähän varsinaisen peliajan viimeistä edellisellä peliminuutilla, kun tamperelaiset pelasivat ilman maalivahtia (video alla).

Ilves tekee 2-3 maalin ilman maalivahtia 1:17

Jonne Virtanen painoi kuitenkin omasta päästä kiekon tyhjiin viimeisellä peliminuutilla (video alla), ja Sport voitti 4–2.

Sport tekee 2-4 maalin tyhjään maaliin 1:07

Marko Anttila teki ottelussa paluun Ilvekseen ja SM-liigaan. Hänelle tarjoutui loistopaikka heti pelin avausvaihdossa, mutta maalia ei syntynyt (video alla). Anttila siirtyi seuraan KHL-kauden kesken jättäneestä Helsingin Jokereista.

Ilves haki Marko Anttilalle paikkaa heti ensimmäisessä vaihdossa 0:11

Ilves johti SM-liigaa, mutta putosi Sport-tappion myötä toiseksi Tapparan perään, kun sarjasijoitukset ratkaistaan tänään ilmoitetusti pistekeskiarvolla. Sport on 12:ntena ja tarvitsee jatkossakin voittoja taistellakseen paikasta 10 parhaan joukkoon pudotuspelisijoille.