Vaarallinen tilanne MM-jääkiekossa: Italian pelaaja pää edellä laitaan – isot ovet aukesivat suomalaisvalmentajien pelaajalle

Jääkiekon MM-kisojen B-lohkon avausottelu Saksan ja Italian välillä sai värikkään maali-ilottelun jälkeen dramaattisen käänteen, kun italialaispelaaja Marco Rosa taklattiin pää edellä laitaan.

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Suomi–Iso-Britannia su 12.5. klo 13.20. Studio käyntiin jo klo 12.30!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Tilanne sattui aivan toisen erän lopussa Saksan mentyä vain hetkeä aiemmin 7-2-johtoon. Rosa teki äkillisen käännöksen, ja saksalaispuolustaja Jonas Müllerin taklaus tuuppasi hänet pahassa asennossa pää edellä laitaan.

Kaikeksi onneksi Rosa nousi hetken tilanteesta toivuttuaan omin jaloin ylös. Müllerille tuomittiin laitataklauksesta viiden minuutin jäähy ja ottelurangaistus.

Päävalmentaja Toni Söderholmin, apuvalmentaja Ville Peltosen ja maalivahtivalmentaja Ilpo Kauhasen johtama Saksa avasi MM-turnauksen tyrmäävällä esityksellä. Päätöserässä Italia pääsi kuitenkin kaventamaan, mutta Saksa takoi lopulta voittolukemat 9-4.