Vaara meikkihyllyssä: Testeri voi olla täynnä bakteereja

Meikkisi voivat saastua jo likaisen kämmenen hipaisusta.

Likaisin sormin levitetty meikki muuttaa kauneustuotteen bakteeriastiaksi, joka voi levittää kaikkea silmätulehduksesta herpekseen. Erityisen suuri vaara vaari meikkihyllyn testereissä, joita kaikki saavat kokeilla, kertoo abcnews.go.com. Sadat ihmiset kokeilevat testimeikkejä, ja tulevat samalla hivelleeksi niitä sormillaan.

– Meikeistä voi löytyä stafylokokkia, ja jos olet todella epäonninen, jopa E. coli -bakteeria, joka on ulosteperäinen, kertoo dermatologi Jeanine Downie.

Myös yksityisen meikkipussin pohjalla voi vaania sama bakteeripesäke. Erityisen varovainen tulisi olla vanhojen meikkien kanssa: antibakteeriset ainesosat menettävät tehonsa puolen vuoden jälkeen.

Jos meikki näyttää hyvältä, saako sitä käyttää? ABC: uutisten kirjeenvaihtaja Andrea Canning testautti viime vuonna ostamansa puuterin, kuukausia vanhan ripsivärin, meikkivoiteen ja vanhan huulipunan.

25 testatusta näytteestä 11 sisälsi bakteereja, kuten stafylokokkia. Bakteeri voi aiheuttaa ihottumaa, ihovammoja ja silmätulehduksen. Meikeistä löytyi myös huonepölyn ja likaisten pintojen sisältämiä bakteereja.

– Saastuneen meikin käyttäminen voi aiheuttaa kaikkea lievistä näpyistä paiseisiin, varoittaa Downie.

Näin pidät meikkisi puhtaina

Teroita kaikenlaiset meikkikynät, jotta bakteerit häviävät niiden pinnasta. Käytä puhdistusainetta myös teroittimen pesuun.

Pyysi huulipuna, tai katkaise sen pää. Näin tulee toimia varsinkin siinä tapauksessa, että olet jakanut puikon jonkun kanssa.

Pidä purkkien kannet tiukasti kiinni. Jos korkki on kadonnut, purkki kannattaa hävittää, tai ainakaan sitä ei ole suositeltavaa kantaa mukana.

Pese sienet ja siveltimet muutaman viikon välein.

MTV3/Helmi

Lähde: Abcnews.go.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat