Mainos

Uutuusohjelma vie tunnetut julkkikset huippuvaaralliselle matkalle

Huippujengi on uusi kotimainen seikkailureality, jossa kahdeksan julkisuudesta tunnettua henkilöä lähtee tavoittelemaan Etelä-Amerikassa sijaitsevan vuoren huippua.

Uutuusohjelma Huippujengi vie kahdeksan julkisuudesta tuttua henkilöä valloittamaan Perun Andeilla sijaitsevan vuoren huippua. Ohjelma nähdään keväällä 2016 MTV3-kanavalla.

Mukana seikkailijoiden matkassa on ohjelman juontaja, Duudsoneista ja Possesta tuttu Jukka Hildén.

– Tämä on ihan mieletön unelmien täyttymys olla mukana. On mielenkiintoista nähdä, miten siellä korkeudessa saa pidettyä paketin kasassa, kun mieli temppuilee ja kroppa pettää, Hildén sanoo.

Kohteena on Perun Andeilla sijaitseva 6030 metriä korkean Tocllaraju-vuoren huippu. Tehtävä Andeilla on vaativa: retkikunnan edetessä haasteet kovenevat etappi etapilta. Kaikki tähtäävät huipulle, mutta vain yksi voi iskeä hakkunsa Tocllaraju-vuoren jäiselle huipulle.

Huippujengi-ohjelmassa kiipeilijöinä nähdään Antti Reini, Janne Niinimaa, Minna Parikka, Leena Harkimo, Antti Luusuaniemi, Cristal Snow, Lola Wallinkoski ja Tuija Pehkonen.

Ohjelmassa he käyvät kilpailua siitä, kuka on kiipeilijänä pätevin, keneltä löytyvät ne fyysiset, psyykkiset ja sosiaaliset taidot, joilla päästään huipulle asti. Suurin haaste on kisata ennen kaikkea kovia olosuhteita ja omaa suorituskykyä vastaan.

Kiipeilijän yleisimpiä ongelmia ovat vuoristotauti ja vatsatauti. Vaarallisemmatkin ongelmat ovat myös mahdollisia.

Huippujengin retkikunnan johtajana toimiva Mikko Vermas korostaa, että vuorikiipeilyyn liittyy aina riskejä, vaikka vaarat onkin pyritty minimoimaan.

– Ilman omaa tahtoa voi tulla vaikka kivivyöryjä. Meillä on kuitenkin mukana paikalliset ammattioppaat. Olen myös itse ollut siellä seitsemän kesää kiipeilemässä, hän toteaa

Huippujengi MTV3-kanavalla keväällä 2016. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.