Uutta tietoa Unkarin veneturmasta: pidätetty kapteeni oli onnettomuudessa viimeksi huhtikuussa

Kapteeni, joka törmäsi eteläkorealaisten turistien turmaveneeseen Unkarin Budapestissä, oli mukana veneonnettomuudessa Hollannissa huhtikuussa. Miltei kaikki onnettomuuden uhrit on tunnistettu.

Asia käy ilmi unkarilaisten syyttäjien lausunnosta, joka julkaistiin torstaina. Sen mukaan 64-vuotias epäilty oli kapteenina Hollannissa aprillipäivänä tapahtuneessa turmassa. Hänet pidätettiin viime viikolla.

Syyttäjät kertoivat lisäksi, että pidätetty kapteeni poisti puhelimestaan tietoa Budapestin onnettomuuden jälkeen. Syyttäjät eivät tiedä, liittyvätkö puhelimesta poistetut tiedot onnettomuuteen.

Viime viikon keskiviikkona tapahtuneessa turmassa kuoli 28 ihmistä. Heistä suurin osa oli eteläkorealaisia turisteja. Onnettomuus tapahtui, kun 64-vuotiaan miehen kipparoima Viking Sigyn -niminen alus osui eteläkorealaisten turistien alukseen.

400 todistajaa ja 40 tallennetta

Kaikki onnettomuuden uhrit on tunnistettu yhtä kuusivuotiasta lasta lukuunottamatta. Muut on tunnistettu sormenjälkien perusteella. Etelä-Koreassa koko aikuisväestön sormejäljet kerätään yhteiseen tietokantaan.

Kaikkia ruumiita ei ole vieläkään löydetty. Tällä viikolla Tonavaa täyttäneet sateet ovat helpottaneet, jolloin sukeltajien on ollut helpompi etsiä menehtyneitä. Lisäksi ruumiita on noussut pintaan sekä onnettomuuspaikan lähellä että joen alajuoksulla.

Uutissivusto Atlatszo.hu:n mukaan poliisi on haastatellut yli 400:aa todistajaa ja analysoinut 40:tä valvontakameratallennetta tapahtumien selvittämiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat