Uutta tietoa Jude Bellinghamista – Englanti välttymässä katastrofilta

Englannin tähtipelaaja Jude Bellingham on ollut Slovakia-neljännesvälieräottelun jälkeen pelikieltouhan alla.

Bellingham teki kyseenalaisen ja hyvin härskin eleen sunnuntain pudotuspeliottelussa Slovakiaa vastaan. Taustalla oli tilanne, missä Bellingham iski upealla saksipotkulla Englannille 1–1-tasoitusmaalin.

Bellingham julisti näyttävää osumaansa eleellä, jossa hän suuteli kättään, minkä jälkeen hän viittoi haaroihinsa päin. Ele kohdistui osittain Slovakian vaihtopenkin suuntaan, minkä myötä soppa oli valmis.

Euroopan jalkapalloliitto UEFA otti tilanteen tutkintaan. Tapauksella on iso painoarvo, sillä UEFA tutkii nyt potentiaalista häiritsevää elettä. Mikäli UEFA kokee, että Bellingham syyllistyi kyseiseen sääntörikkeeseen, saa hän tilanteesta sääntöjen mukaan punaisen kortin.

Tämä taas aiheuttaa hänelle automattisen yhden ottelun pelikiellon.

Bellingham puolusteli tekoaan X:ssä eli Twitterissä.

– Tuo oli sisäpiirivitsi ja se oli tarkoitettu läheisille ystävilleni, jotka olivat katsomassa ottelua, Bellingham kirjoitti pelin jälkeen.

UEFA ei ole kertonut, että minkälaiseen kantaan se on tapauksen osalta päätynyt. Asiasta kuuluu nyt uutta tietoa saksalaislehti Bildin kautta.

Bildin lähteiden mukaan Bellingham ei saa pelikieltoa, koska hän ei osoittanut elettään Slovakian joukkueen suuntaan. Sen sijaan Bellingham saa tapauksesta viisinumeroisen sakon.

Bildin mukaan päätöksen taustalla on myös se, että Slovakian joukkue ei ole vaatinut Bellinghamille rangaistusta.

Bellingham, 21, on Englannin joukkueen ehdoton avainpelaaja. Hän siirtyi viime kesänä espanjalaiseen jättiseuraan Real Madridiin, missä hän säkenöi heti syyskaudella. Bellingham voitti Realin kanssa sekä La Ligan että Mestarien liigan.

Englanti kohtaa lauantain puolivälieräottelussa Sveitsin. Ottelu alkaa Suomen aikaan kello 19.

Lue myös:

    Uusimmat